Populær 90'er-musiker går viralt: Det var ikke mig, der var sammen med alle de freaks i Washington

Forsanger i Jamiroquai afviser, at han er manden med pelshuen, der stormede Kongressen i USA.

Jamiroquais forsanger, Jay Kay, har delt et opslag på Twitter, hvor han laver sjov med lighederne mellem ham og Q Shaman. (© Scanpix/Getty Images)

Husker du Jamiroquais musikvideo til nummeret 'Virtual Insanity', som man med garanti er stødt på, hvis man har tændt for sit tv i sidste halvdel af 90'erne?

I videoen hopper forsangeren i bandet, Jay Kay, rundt med en stor ulden hat i halvsyrede omgivelser og danser nærmest svingende bizart rundt.

Internettet har fået øjnene op for netop Jay Kay, efter at demonstranter i forgårs stormede kongresbygningen i Washington D.C. For den kendte QAnon-figur, Jake Angeli, iklædt pelshue, spyd og horn i panden, der også går under navnet Q Shaman, er blevet sammenlignet med den britiske 90'er-kending. Blandt andet på grund af denne silhuet, som bandet ofte har brugt til albums og merchandise.

Silhuetten med hornene er blevet et kendetegn for bandet, der har brugt det på flere albums. (© Jamiroquai/Sony)

Sammenligningen har trendet så meget, at Jay Kay nu har valgt at lægge enhver tvivl på hylden:

- Nogle af jer mener, at I så mig i Washington i går aftes (onsdag aften, red.), men jeg er bange for, at jeg ikke var sammen alle de freaks, siger Jay Kay i sit opslag på Twitter.

Hør hittet 'Virtual Insanity' med Jamiroquai her:

0:00

Fra virtuelt vanvid til virkeligt vanvid

Flere på de sociale medier begyndte ellers at lave flere af de memes på de sociale medier, hvor de gjorde grin med lighederne mellem den britiske forsanger og den jægerlignende demonstrant på Capitol Hill.

Blandt andet har en bruger delt dette billede, hvor der også refereres til titlen på Jamiroquais nummer 'Virtual Insanity' (virtuelt vanvid) og så teksten på billedet fra i onsdags 'Actual Insanity' (virkeligt vanvid).

Efter stormen på Kongressen er billederne af netop den pelsklædte Jake Angeli gået verden rundt, og han er blevet et af symbolerne på demonstrationen, der førte til at medlemmerne af Kongressen måtte evakueres.

Andre Twitter-brugere har også gjort grin med lighederne ved at skrive, at de ikke er helt tilfredse med, hvordan den nye Jamiroquai opfører sig.

Andre har i forbindelse med billederne af Jake Angeli joket med, at der måske var nyt og igen en anderledes musikvideo på vej med Jamiroquai. Blandt andet i dette opslag, hvor brugeren i et splitsekund håbede på et nyt album fra det britiske band.

Jay Kay nævner dog ikke noget om, at der skulle være nyt på vej fra ham eller resten af bandet, men ønsker godt nytår og tak for alle fødselsdagshilsnerne, da han forleden fyldte 51 år.

Samtidig bringer han en lille opsang til os alle om, at vi snart må have lært lektien i forhold til dyrevelfærd, når vi nu sidder midt i en pandemi, som menes at stamme fra et dyremarked i Kina.

Optøjerne ved Capitol Hill har i øvrigt fået flere kendte til at tage afstand fra urolighederne. Blandt andet har Selena Gomez givet de sociale medier en del af skylden.

Pink var også blandt kritikerne. Hun skrev på Twitter, at hun skammede sig over, hvad der skete i Washington.

FacebookTwitter