Populær video-app får kritik: Diskriminerer overvægtige og handicappede

Appen TikToks strategi kaldes for 'misforstået' og 'bizar'.

TikTok er ejet af det kinesiske selskab ByteDance, og særligt i USA har der været fokus på TikToks forbindelser til det kinesiske styre. (Foto: DADO RUVIC © Scanpix)

Når du deler indhold på sociale medier, kan det groft sagt gå to veje: Folk kan enten tage positivt eller negativt imod dine billeder og videoer.

Nu har det sociale medie TikTok så forsøgt at komme online-mobning til livs - men på en ret uheldig måde.

De har nemlig valgt at begrænse rækkevidden på videoer fra folk med handicap, folk der er overvægtige samt LGBT-personer. Det skriver New York Post med henvisning til det tyske site Netzpolitik.org.

Ifølge Netzpolitik er TikToks moderatorer blevet instrueret i at markere videoer fra folk med handicap, således at deres videoer vil få begrænset rækkevidde. Videoer fra overvægtige og LGBT-personer blev også placeret på en liste over 'specielle brugere', der ligeledes fik deres rækkevidde begrænset.

TikTok skriver i en e-mail til Fox News, at arbejdsgangen kun var midlertidig og nu er blevet ændret.

- For at begrænse en stigende grad af online-mobning på appen har vi implementeret en ligefrem og midlertidig politik, lyder det i udtalelsen.

- Det har aldrig været meningen, at det skulle være en langsigtet løsning, men snarere en måde at håndtere en bekymrende trend på. Selvom intentionen var god, er det blevet klart, at fremgangsmåden har været forkert. Vi har siden droppet den til fordel for en mere nuanceret anti-mobbe-politik.

Misforstået og bizar strategi

Den forklaring giver Alice Wong, der er formand for interesseorganisationen Disability Visibility Project (Handicapsynlighedsprojektet), dog ikke meget for.

- TikTok har tilsyneladende begrænset rækkevidden for folk med fysiske handicap. Det har man gjort i et misforstået forsøg på at skærme disse mennesker mod mobning - tyk streg under ordet 'misforstået', skriver hun på Twitter.

Ligeledes har en unavngiven talsperson fra den britiske handicapvelgørenhedsorganisation Scope ifølge BBC kaldt TikToks strategi for 'bizar'.