Populært DR-program vender tilbage med stor ændring: Nu er de ikke helt alene i vildmarken

En ændring i programmets præmis åbner for helt nye udfordringer i den nye sæson af 'Alene i vildmarken'.

Venneparret Victor og Caspar alias "Gedde" og "Don" er blandt deltagerne i dette års 'Alene i vildmarken'. (© United Production)

Det meste er, som det plejer, når 'Alene i vildmarken' vender tilbage med en femte sæson på DR1 torsdag den 18. marts.

Deltagerne dyster stadig med modstandere som ekstrem sult, bidende kulde og sammenfiltrede fiskenet i kampen om at overleve længst muligt i den norske ødemark.

Men én afgørende ting er forandret. For når deltagerne i år hopper af båden og begiver sig ud i vildmarken, er de ikke helt alene. De er alene sammen - i par.

- Nu har vi haft fire sæsoner, hvor deltagerne har været alene af sted, så nu er det tid til at fortælle en ny historie om menneskets strabadser i vildmarken, siger Stine Preem, der er DR's redaktør på programmet.

- Det gør vi ved at sætte fokus på, hvordan to individer klarer sig sammen, når relationen bliver presset allermest.

I år sendes deltagerne altså af sted i par, og derfor er de ret beset ikke mutters "alene" i vildmarken. Men DR har alligevel valgt at beholde programtitlen.

- Det er stadig det ret unikke format, at vi ikke har kamerafolk derude. Deltagerne skal klare sig selv og filme sig selv. Så de er stadig alene. Bare alene sammen.

- Folk ved, hvad det går ud på. Og det er stadig den samme kernefortælling: Hvordan klarer vi os ude i vildmarken uden vores moderne fornødenheder? Bare med lidt nye boller på suppen, siger redaktør Stine Preem.

Begynder hver for sig

I år begynder den ene deltager på "habitatet" - det sted, hvor parret skal bygge lejr, fiske og overleve længst muligt.

Den anden bliver sat af i flere dages vandreafstand fra habitatet og skal så kæmpe sig vej igennem det norske terræn for at nå frem til sin makker.

- Det sætter gang i nogle forventninger hos begge deltagere. Der kommer nogle helt andre ting i spil end i de tidligere sæsoner, siger Stine Preem.

Det nye format vil sandsynligvis vende op og ned på udfordringen. For i de foregående sæsoner har det ofte været ensomheden, der har været deltagernes største fjende.

I år bliver ensomheden ikke på samme måde en kerneudfordring. Men det betyder ikke nødvendigvis, at det bliver lettere.

- I stedet bliver det hårdt på andre måder. For eksempel er det sværere at fange fisk til to personer end til én. Og nu har deltagerne ikke kun deres egne behov at tilgodese, men også deres makkers, siger Stine Preem og fortsætter:

- Det er stadig en barsk overlevelseskonkurrence, men nu handler det ikke så meget om kampen mod sig selv som kampen i relationen. I år vil de medvirkende virkelig mærke, hvad det vil sige at have en god ven eller en god kæreste. Værdien af relationen bliver tydelig i vildmarken. Det håber jeg, man reflekterer lidt over derhjemme.

Makkerparrene består af både kærestepar, ægtepar, vennepar og en far-søn konstellation. Mød alle deltagerne herunder:

Danielle og Patrick

(© United Production)

31-årige Patrick og Danielle på 28 er gift og bor på Amager. Parret mødte hinanden i en hotellobby i Oman for fire år siden. Begge var de i det mellemøstlige land i arbejdsøjemed: Patrick som dybhavsdykker for den amerikanske flåde og Danielle som stewardesse for et flyselskab.

For Patrick er det en drengedrøm at komme ud i vildmarken. Naturen betyder meget for ham, blandt andet fordi den minder ham om hans barndom i USA, hvor han boede langt ude på landet i staten New York.

Danielle vil gerne dele oplevelsen med ham - og samtidig bevise, at hun kan klare mosten, selvom hun er opvokset i byen og ikke har synderlig friluftserfaring.

Martha og Camilla

(© United Production)

Camilla og Martha er begge 31 år. De er gift og bor på Fyn, hvor de sammen driver en nystartet virksomhed, der sælger økologiske grøntsager.

De sidste to år har de arbejdet intenst på at opbygge virksomheden. Derfor vil de gerne ud i vildmarken for at være i kontakt med dem selv og naturen, som de har en spirituel tilgang til. Målet er at mærke naturens ro og at blive klogere på dem selv.

Selvom Camilla og Martha er vant til at tilbringe de fleste af døgnets timer sammen, spår de selv, at deres største udfordring bliver at kommunikere godt med hinanden.

Emil og Nicklas

Emil og Nicklas er, som de selv formulerer det, "sammen, sammen, og sammen". De er roomies, de arbejder sammen, og når de er væk fra hinanden, "facetimer" de. (© United Production)

Venneparret Nicklas og Emil er 23 år og kommer fra Fredericia. De var egentlig i gang med at cykle jorden rundt, men halvandet år inde i deres jordomrejse blev eventyret forpurret af coronavirus.

Derfor har de nu meldt sig til 'Alene i vildmarken'. For de elsker at konkurrere, og de ser vildmarken som en oplagt mulighed for at teste sig selv.

Nicklas og Emil lever efter mottoet "Hold kæft, vi har det godt." Det motto får de særligt brug for, når den norske vildmarks langsommelighed kryber sig ind på dem. For de er vant til at leve med et højt tempo, så hvordan mon de klarer den, når dagene pludselig snegler sig af sted?

Bjørn og Ann

(© United Production)

28-årige Bjørn og Ann på 23 er kærester. De mødte hinanden på en kaserne i Forsvaret, og så gik det slag i slag. Blandt andet introducerede Bjørn Ann for jagt, og det blev til en passion, de har til fælles i dag.

De betegner sig selv som naturelskere og konkurrencemennesker. De bryder sig ikke om at tabe, så de er fast besluttede på at bevise, at de kan nå langt i vildmarken.

På mange måder er de på hjemmebane i naturen. Men de har én frygt: Hvordan vil de reagere på sulten - og hvordan vil sulten påvirke stemningen imellem dem?

Carl og Mark

(© United Production)

Carl og Mark er far og søn. De kommer fra Ribe, hvor 62-årige Carl arbejder som skoventreprenør, mens 21-årige Mark er i lære som tømrer.

Lige siden Mark var barn, har han været med sin far på vildmarksture. I dag er han flyttet hjemmefra, og far Carl savner at have mere tid sammen med ham. Derfor håber de, at turen vil styrke forholdet mellem dem.

Carl er ledertypen. Men han håber, at han kan træde lidt tilbage fra lederrollen for i stedet at lade sin søn Mark tage styringen i vildmarken.

Victor og Caspar

(© United Production)

Victor på 26 år og Caspar på 25 år, alias "Gedde" og "Don", er et vennepar fra Værløse. Victor er brandmand, mens Caspar arbejder som musikproducer.

De har været venner lige siden folkeskolen, og de kender hinanden godt - men de har aldrig prøvet at gennemgå situationer, der for alvor var pressede, sammen.

Derfor har de meldt sig til 'Alene i vildmarken' - for at teste, hvor meget pres, de og deres venskab egentlig kan holde til, når maven rumler, og søvnunderskuddet æder sig ind på dem.

De har ikke den store friluftserfaring, men til gengæld er de stædige. Og netop stædigheden sætter de deres lid til vil føre dem langt i vildmarken.

'Alene i vildmarken' kan ses på DR1 og DRTV torsdag den 18. marts.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk