Prins Henrik udgiver digte om livet

Prins Henrik er lige udkommet med sin meget ærlige digtsamling om kærlighed, ensomhed og frihed, med illustrationer og oversættelse af dronningen.

Prins Henrik er netop udkommet med sin helt nye digtsamling.

På Kongeskibet den 16. juni præsenterede han personligt bogen for en udvalgt skare af pressen, oversættere og folk omkring digtsamlingen.

DR's Niels Frid var blandt pressen på Kongeskibet.

- Det var en tydeligt stolt og rørt prinsgemal, som præsenterede sin bog. En prins i sit es. Det hele foregik på agterdækket med efterfølgende champagne, som blev serveret efter han havde fortalt om sin bog. Han læste udvalgte digte op på fransk, som bagefter blev læst op på dansk, fortæller Niels Frid.

Dronningens streger

Digtsamlingen hedder Frihjul, eller på fransk Roue-Libre. Den er skrevet af prinsgemalen og illustreret af hendes majestæt dronningen og sammen med Maja-Lisa Engelhardt.

Dronningen har også haft en finger med i oversættelsen sammen med forfatter Peter Poulsen. Forsiden på digtsamlingen er en af dronningens decoupager.

Kærlighed og død

Selv sagde en meget dybsindig prins Henrik om sin bog:

- Jeg ser poesi som en mulighed for fordybelse i en overfladisk tid præget af nyheder og underholdning, der gør os rodløse og rastløse. Poesi nærmer os verdens sande væsen, i poesien kan man nærme sig de evige spørgsmål som kærlighed, ensomhed og døden.

Glad indeni

DR's Niels Frid forklarer, at digtene har rod i fransk poesi.

- De er skrevet ud fra en klassisk, fransk tradition, der går tilbage til renæssancen med rim, rytmer og kadencer. Det handler om prinsens frihedstrang, siger han.

Min sjæl holder friFarvel slaveriNu er det forbiJeg er glad indeni

Fra titeldigtet 'Frihjul'

Digtsamlingen Frihjul bliver solgt fra onsdag den 16. juni på Poul Kristensens forlag. Den er på 120 sider, og digtene står på både fransk og dansk i bogen.