Prinsesse-erindringer bliver til film

Afdøde prinsesse Dianas bodyguards kontroversielle erindringer skal filmatiseres.

Selvom det er snart 15 år siden, prinsesse Diana mistede livet, er hun stadig interessant i manges øjne.

Og nu har filmproduceren Stephen Evans valgt at tage konsekvensen og lave en film om den populære prinsesse.

Første 11 år af hendes liv

Filmen vil bygge på hendes bodyguard Ken Wharfes kontroversielle erindringer om prinsessen - erindringer, han først delte med offentligheden i bogen "Diana: Closely Guarded Secret".

- Den handler om cirka 11 år af hendes liv, fra Harry er omkring to år gammel, og det er mest set fra hendes sikkerhedsvagts synspunkt, fortæller filmproduceren, der gerne vil have en Hollywood-stjerne til at spille prinsessen.

Både den sydafrikanske skuespillerinde Charlize Theron og den unge Carey Mulligan, der fik sit store gennembrud i Lone Scherfigs "An Education", er på tale til rollen.

Producent: Stor vægt på autencitet

Filmen vil handle om tiden op til Dianas skilsmisse fra prins Charles, og Stephen Evans håber, at han med filmen kan vise verden det, han kalder "den ægte Diana".

- Vi lægger vægt på autenciteten og på at vise, hvad hun gik igennem. Med mindre man er stor fan af Diana, så vil meget af det være nyt for publikum.

- Filmen fortæller ikke, at Diana var helt utroligt fantastisk, eller at hun er det modsatte, publikum må danne deres egen mening, siger Stephen Evans.

Der er samtidig to andre film på vej om den afdøde prinsesse. Den ene, "Diana", har både Keira Knightley og Scarlett Johansson været på tale til, mens skuespillerinden Jessica Chastain skal spille hovedrollen i filmen "Caught in Flight", der handler om en affære, prinsesse Diana prøvede at holde skjult.

/ritzau/

Facebook
Twitter