Prinsesse fra blokken og Suspekt kommer på museum

En udstilling i Taastrup fokuserer på Vestegnens historie gennem 15.000 år og inddrager blandt andet effekter fra en af prinsesserne fra blokken.

En Brøndby-fodboldtrøje, en koran og et 15.000 år gammelt flintredskab.

Det er blot nogle af de i alt 99 genstande, der lige nu er med til at fortælle den københavnske vestegns historie i udstillingen '99xVSTGN' på Kroppedal Museum i Taastrup.

Udstillingen har blandt andet til hensigt at vise den store mangfoldighed, der er blandt befolkningen på Vestegnen. Og så har man lagt vægt på, at den skulle være brugerinddragende.

Det fortæller museumsinspektør på Kroppedal Museum, Mads Thernøe.

- Halvdelen af genstandene stammer faktisk fra private mennesker på Vestegnen, siger Mads Thernøe og fortsætter:

- I vores research fandt vi eksempelvis ud af, at der var en markant mangel på informationer om Vestegnen som et stort indvandringsområde, så vi har været rundt og interviewe en del førstegenerationsindvandrere, der kom hertil i 1960'erne og 70'erne, og fået deres historier fortalt gennem de ting, de nu har afleveret.

Plads til kunstige negle og øjenvipper

Blandt de effekter, der repræsenterer den allernyeste del af Vestegnens historie, er eksempelvis den sampler, der blev brugt til at indspille rap-trioen Suspekts album 'Ingen slukker the stars'.

Og så er der en pakke med kunstige negle, øjenvipper og hair extensions (påsat hår) doneret af Siri Køster, der er kendt fra DR3-programmet 'Prinsesser fra blokken'.

- Det fede ved prinsesserne er, at der er noget power i dem. Siri er jo en selvstændig og stærk kvinde med sin egen butik. Så selvom vi inden udstillingens åbning fik kritik for at tegne et stereotypt billede af Vestegnen, fordi vi inddrager 'Prinsesser fra blokken', så synes jeg, genstandene passer perfekt ind i udstillingen ud fra ambitionen om at gøre den mangfoldig, siger museumsinspektør Mads Thernøe og tilføjer:

- Man skal jo bare tage en tur herud, så kan man se, at der altså er nogle mennesker, der ser sådan ud.

Siri Køster fra 'Prinsesser fra blokken'. (© dr)

- Er jeg virkelig så gammel?

Siri Køster selv er stolt over at være en del af udstillingen på Kroppedal Museum.

- Det er da topblæret. Da de spurgte mig, tænkte jeg først "er jeg virkelig så gammel?". Når jeg hører ordet museum, tænker jeg på oldtidsting og sådan noget. Men jeg føler mig kæmpe beæret – hvor mange er det lige, der kan prale med, at de har doneret en del af sig selv til et museum, siger hun.

Udstillingen '99xVSTGN' kan opleves frem til sommeren 2018. Læs mere om udstillingen her.

En række af de kunstige negle, Siri Køster har doneret til udstillingen om Vestegnens historie på Kroppedal Museum i Taastrup. (© Kroppedal Museum)
FacebookTwitter