Prisvindende nyhedsvært fyret efter #metoo-afsløringer

Otte kvinder har fortalt, hvordan Charlie Rose blandt andet tog dem på brysterne.

Charlie Rose har undskyldt over for de otte kvinder, der har beskyldt ham for sexchikane. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

Den prisvindende amerikanske journalist Charlie Rose har mistet sit job som vært på den amerikanske tv-station CBS, efter at otte kvinder har beskyldt ham for sexchikane.

Det oplyser stationens præsident, David Rhodes, i en pressemeddelelse.

- Til trods for Charlies vigtige journalistiske bidrag til vores nyhedsafdeling, er der absolut intet, som er vigtigere i hverken denne eller nogen anden organisation, end at vi kan sikre en sikker og professionel arbejdsplads, skriver han.

- Vi skal være sådan et sted.

Det var avisen The Washington Post, som kunne fortælle om anklagerne mod den 75-årige journalist, som er en af værterne på morgenprogrammet ’CBS This Morning’.

Chikanen skulle ifølge avisen have fundet sted mellem slutningen af 1990’erne og 2011, og det drejede sig om kvinder, som enten arbejdede på tv-showet ’Charlie Rose’, eller som havde søgt arbejde der.

Dybt skuffet og vred

Ifølge avisen skulle Charlie Rose blandet andet have vist sig nøgen over for kvinderne og befamlet dem på blandt andet inderlår og bryster.

Charlie Rose undskyldte efterfølgende over for kvinderne.

- Jeg er meget flov. Jeg har til tider opført mig ufølsomt, og jeg tager ansvar for det, selvom jeg ikke mener, at alle disse beskyldninger er korrekte, lød det i en udtalelse.

Det var dog ikke nok for CBS, som nu har valgt at fyre ham, efter at de til at begynde med kun havde suspenderet ham.

- Jeg er dybt skuffet og vred over, at folk er blevet ramt af det her, siger CBS-præsidenten i udtalelsen.

PBS og Bloomberg LP har nu stoppet udsendelserne med ’Charlie Rose’-showet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk