Prisvinder trak sig fra show efter angstanfald: Se alle vinderne ved P3 Guld her

Tobias Rahim vandt hovedprisen ved P3 Guld, men var ikke selv til stede.

Tobias Rahim løb med 'P3 Prisen' ved P3 Guld 2022, men var ikke selv tilstede ved showet. (Foto: © Erling Brodersen, Ritzau Scanpix)

Det var popsangeren Tobias Rahim, der løb med hovedprisen, da musikfesten P3 Guld 2022 løb af stablen torsdag aften. Men noget overraskende var vinderen ikke selv til stede ved prisfesten til at tage imod sin statuette for 'P3 Prisen'.

Efter prøverne til showet, hvor Tobias Rahim også skulle have optrådt, fik sangeren nemlig et angstanfald og havde derfor valgt at trække sig fra torsdagens prisfest.

Det forklarede Rahims faste producer, Arto Eriksen, da han gik på scenen for at tage imod prisen på Rahims vegne. Her læste han op fra et brev, skrevet af hovedpersonen selv, hvor Tobias Rahim i ærlige vendinger uddybede årsagen til sit fravær.

- Jeg har kæmpet med verden og mest af alt mig selv. Der har været meget storm i det emotionelle hav på det sidste, lød det i brevet, der blev modtaget mod klapsalver fra publikum i salen.

- Jeg fik desværre et angsttilfælde på vej hjem fra prøverne til P3 Guld i går og kan ikke deltage i showet i aften, lød det fra Rahim, der skulle have lukket showet med sangen 'Når mænd græder'.

Producer Arto Eriksen tog imod prisen på vegne af Tobias Rahim. Han har været med til at skrive og producere hits som 'Mucki Bar' og Flyvende Faduma' for Rahim. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Grundet musikerens fravær var det i stedet én af hans korsangere, der gik på scenen og sang nummeret.

I sit brev takkede Tobias Rahim også for 'P3 Prisen' og publikums kærlighed til hans musik.

- Det er en stor, stor, stor ære, at det her smukke folk lytter til min musik. Tak fordi I findes. Tak for anerkendelsen, og tak fordi I ser mig.

Har skabt publikumskaos hele sommeren

'P3 Prisen' gives til den danske musiker, der har markeret sig allermest i det forgange år.

Derfor var det nok heller ikke den store overraskelse, at netop Rahim løb med prisen - ja, faktisk var der slet ingen andre nominerede, fordi holdet bag prisshowet havde vurderet, at kun én mand kunne vinde prisen i år; nemlig Tobias Rahim.

Med 'P3 Prisen' sætter Tobias Rahim, der er kendt for hits som 'Stor mand' og 'Mucki Bar', et forgyldt kirsebær på toppen af et særdeles succesfuldt og hæsblæsende år.

De seneste mange måneder har hans sange én efter én toppet hitlister på både streamingtjenester og i radioen, og sommeren igennem har Rahim spillet på et hav af danske festivaler.

Ja, flere steder var interessen for at se 34-årige Rahim optræde faktisk så stor, at hans koncerter på både Smukfest og Roskilde Festival udløste et regulært publikumskaos.

Udover sin storhittende musik er Tobias Rahim også blevet kendt via sin medvirken i TV2-programmet 'Stormester' og takket været det meget omtalte nøgenbillede, sangeren satte til salg sidste år.

Tobias Rahim ses her på scenen ved Smukfest denne sommer. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Rapper og popband vandt også guld

Torsdagens P3 Guld-pris var ikke Tobias Rahims første af slagsen.

Allerede ved sidste års P3 Guld blev der sat streg under musikerens popularitet, da han og duet-makkeren Andreas Odbjerg sammen blev hædret med 'P3 Lytterhittet' for landeplagen 'Stor mand' - en sang, der i skrivende stund er hørt over 35 millioner gange på Spotify.

I år var Tobias Rahim igen nomineret til 'P3 Lytterhittet', men måtte se sig slået af popkvartetten Blæst. De vandt nemlig prisen, som afgøres af P3's egne lyttere, for deres sommerhit 'Juice'.

- Det havde vi ikke regnet med. Det er helt uvirkeligt. Tusind tak, lød det fra bandet, der også optrådte med deres vinderhit undervejs i showet, hvor også navne som Drew Sycamore og Dopha var på scenen.

Også rapperen Lamin blev hædret ved årets P3 Guld.

Musikeren, der er kendt for radiohittet 'Gode dage, gode drinks', vandt prisen 'P3 Talentet', hvortil der hører en præmie på 100.000 kroner.

P3 Guld-showet blev optaget torsdag, men sendes i tv søndag klokken 20 på DR1. Allerede fredag kan du dog se showet i DRTV fra klokken 18.

Sidste år hev Tobias Rahim også guld hjem, da han og kollegaen Andreas Odjberg blev hyldet med prisen 'P3 Lytterhittet' for deres fælles landeplage 'Stor mand'. (Foto: © Agnete Schilchtkrull, DR)