Prøv kulturens kandidattest om alt fra kønskvoter på museer til VM i Qatar

Med DR2-programmet Kulturelts kulturkandidattest kan du se, hvilket partis kulturpolitik du er mest enig i.

Kulturpolitikken har det med at blive overhalet af andre emner i valgkampe. I kandidattesten her er fokus kun på partiernes holdninger til kulturspørgsmål. Foto: Jonas Hall

Agurketiden er ovre, og både Christiansborg og de danske medier forbereder sig på valg. Undersøgelser fra Altinget og DR viser, at når valgkampen først går i gang, så drukner kulturpolitikken i emner som velfærd, sundhed og udlændingepolitik.

I DR2-programmet ”Kulturelt: Absolut kulturminister” får kulturpolitikken den opmærksomhed, den ikke får i en valgkamp, når fire kandidater fra henholdsvis rødt og blåt hold åbner for deres holdninger til aktuelle kulturspørgsmål - og afslører personlige præferencer fra Trille til Savage Rose.

Her kan du teste farven på dit eget kultursyn med 10 spørgsmål om kultur - og sammenligne dine svar med, hvad kulturordførerne fra 13 opstillingsberettigede partier mener om kønskvoter på danske museer, om officiel dansk repræsentation ved VM i Qatar og andre aktuelle kulturspørgsmål.

Her kan du finde ud af, hvem du er mest enig med, når det kommer til kulturpolitik. Hvis du vil se de andre kandidaters svar, kan du læse dem på linket her.