Provinsen støtter afvist multikulturel børnefilm

Filminstituttet mener ikke at mørke skuespillere sælger biografbilletter i provinsen. Men hos Film Fyn støtter man begejstret den afviste film.

Det kan godt være, at Det Danske Filminstitut har nægtet at støtte en film, fordi der medvirker skuespillere af udenlandsk herkomst, hvilket man i provinsen ikke gider se.

Sådan lød i hvert fald forklaringen fra filminstituttet i Information i dag. Men nu viser det sig, at den regionale filmfond Film Fyn støtter filmprojektet "MGP Missionen".

- Det gør vi fordi, at vores investering i filmen giver en ganske god omsætning på Fyn. Og det er begrundelsen, siger Film Fyns direktør Bo Damgaard til P4 Fyn.

Sjov historie

Men hvis Filminstituttet tvivler på, at filmen kan sælge billetter i provinsen, hvad får så Film Fyn til at tro på det?

- Vi synes, det er en interessant og sjov historie, og længere er den i og for sig ikke, siger Bo Damgaard.

Ligesom i X Factor

Han ser hverken noget problem i at producere eller sælge en film, hvor der medvirker folk med udenlandsk baggrund.

- Vi lever jo i et stærkt varieret samfund, det kan vi jo for eksempel se, når der er X Faktor. Vi synes, det er en sjov historie, og den giver en masse omsætning på Fyn i forbindelse med produktionen, så derfor støtter vi, siger direktøren.

Karl flytter til Nørrebro

Det er ASA film, der står bag filmen "MGP Missionen", og Martin Miehe-Renard er instruktør på den musikalske film "MGP-missionen", der handler om 10-årige Karl.

Drengen flytter fra Vestjylland til stenbroen Nørrebro, hvor han får et par muslimske venner, og de beslutter sig for sammen at stille op til sangkonkurrencen MGP.

Filmen er en filmatisering af Gitte Løkkegaards bog og "MGP-missionen" støttes også af Danmarks Radio, der jo netop viser børnenes grand prix, MGP, på DR1.