Publikum vil have penge retur for stumfilm

The Artist bliver rost til skyerne af anmelderne, men flere biografgængere vil have deres penge retur.

Det kan godt være, at nomineringerne og priserne hagler ned over filmen The Artist. Men en vigtig detalje, som ikke alle i publikum har fanget, er, at filmen er en stumfilm.

Derfor har biografgængere i Liverpool forlangt at få deres penge tilbage efter at have siddet i biografens mørke og ikke hørt en eneste dialog. Og deres krav er blevet imødekommet.

Penge retur til skuffede gæster

- Odeon Liverpool One kan bekræfte, at de har udbetalt nogle erstatninger til gæster, der ikke var klar over, at The Artist er en stumfilm, fortæller den involverede filmkæde til avisen The Telegraph og tilføjer:

- Biografen vil med glæde give pengene retur til publikum, der inden for 10 minutter fra filmens start gør en medarbejder opmærksom på deres problem.

Ikke nok at være prisvinder

Instruktøren Michel Hazanavicius' Hollywood-hyldest The Artist fortæller historien om en stumfilmskuespiller, som nægter at blive talefilmskuespiller.

Det får konsekvenser for hans personlighed, værdighed og lykke, for karrieren rinder stille og roligt ud i sandet - sammen med stumfilms æra.

The Artist vandt i søndags en Golden Globe for Bedste Musical/Komedie og blev mandag nomineret til 12 Bafta-priser.

Også skuffelse over Drive

Tidligere på året oplevede danske Nicolas Winding Refns film Drive også kritik.

En kvinde sagsøgte Film District, fordi hun var skuffet over, at Drive ikke levede op til hendes forventninger.

Hun havde nemlig regnet med, at den ville minde om Vin Diesels Fast and Furious, men var skuffet over, at dette ikke var tilfældet.

/Ritzau/