Punkband anholdt efter Putin-protest

Det russiske og feministiske band Pussy Riot er blevet anholdt efter en ulovlig kirkekoncert. De risikerer syv års fængsel.

Man behøver ikke at forstå russisk for at fatte, at teksterne fra det feministiske punkband Pussy Riot i den grad indeholder vrede mod den nu genvalgte præsident Putin.

Og bandets vrede er blevet for meget for myndighederne i Rusland, hvor pigerne har optrådt med deres protestmusik iført kjoler og farvestrålende elefanthuer flere offentlige steder - uden tilladelse.

Blandt andet foran Kreml, som du kan se i et videoklip på YouTube.

Kirkelig ballade

Men nu har myndighederne sat en stopper for bandets improviserede koncerter, da seks af bandmedlemmerne er blevet anholdt, skriver avisen The Moscow Times.

Anholdelserne kommer efter Pussy Riots ulovlige optræden i hovedstadens største katedral den 21. februar. Det bekræfter det russiske indenrigsministerium.

I kirken spillede de sangen "Holy Shit" som en protest mod den ortodokse kirkes officielle støtte til Vladimir Putin. Du kan se deres protestoptræden på YouTube.

Sultestrejker fra fængslet

Søndag arresterede politiet så yderligere to bandmedlemmer - Nadezhda Tolokonnikova and Maria Alyokhina - der har meldt ud, at de vil sultestrejke fra fængslet.

Det gør de i protest mod selve anholdelserne og rettens beslutning om at holde bandet bag tremmer. Det skriver nyhedssiden RT.com.

Kvinderne fra Pussy Riot står til at få op til syv års fængsel.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve