Punkpladeselskabet Irmgardz genopstår

I 1980'erne hed et af de danske banebrydende selskaber Irmgardz. Nu genopstår selskabet - for at udgive de gamle musikeres musik.

Tilbage i 1979 startede pladeselskabet Irmgardz som en ”reaktion på en hensygnende dansk musikscene, hvor de etablerede selskaber var præget af stagnation og musikalsk konservatisme”. Op gennem 80'erne udgav selskabet mange af den tids punk-bands og post punk navne.

Nu er selskabet genopstået. På initiativ af blandt andet den gamle Love Shop guitarist og producer Hilmer Hassig. Først og fremmest fordi han ønsker at genskabe den gamle Irmgardz-ånd:

"Do it yourself"

- Det var med udgangspunkt i punkens ”do-it-yourself”-filosofi, at vi sendte den første plade på gaden. Vi vil tilbage til denne ånd. "Spil selv, gør det selv, mal dit eget cover", siger Hilmer Hassig, der ser det nye Irmgardz som et kooperativ.

- Vi ønsker at skabe et miljø, hvor vi hjælper hinanden. Hvor vi bruger hinanden, og det vi kan som musikere, på kryds og tværs. Det er lidt sådan: Gør du mig en tjeneste, så gør jeg også dig en tjeneste. Man kan sige at det er en slags naturalieøkonomi, denne gang indenfor musikken. Og den gør, at vi kan producere uden, at det koster en formue.

Musikpolitisk stagnation

Dengang, tilbage i 1979, startede det gamle Irmgardz som en reaktion på de etablerede pladeselskabers ”stagnation og musikalske konservatisme”. At det netop er nu, at man vælger at starte Irmgardz 2.0 er ikke tilfældigt.

- Musikpolitisk minder sitautionen i dag om slut 70'erne og 1980'erne. Som dengang er der et problem i branchen: At de etablerede pladeselskaber tør ikke give sig i kast med det risikofyldte, siger Hilmer Hassig, der først og fremmest ønsker at give plads til de gamle musikervenner som tilhørte generationen fra Irmgardz' første periode.

Voksenmusik

- Vi vil prøve at lave noget voksenmusik. Noget musik som kræver, at man bruger hovedet lidt mere. For eksempel er Claus Høxbroe, musikeren bag vores første udgivelse, "Sluk lyset" ret politisk. Ligesom alt det andet vi vil udgive er det noget med bid i. Vi gider altså ikke udgive popstars!

- Og vi vil heller ikke udgive de helt unge musikeres musik. De har lettere ved at komme til hos pladselskaberne. Det har vi ikke. Vi er jo så gamle, at vi er gårsdagens nyheder!

Facebook
Twitter