Pussy Riot vil sætte publikum i fængsel i nyt show

Besøgende på museum i London skal gennemgå samme behandling som det russiske kunstnerkollektiv Pussy Riot fik i russiske fængsler, efter deres anti-Putin-bøn i katedral i Moskva.

Pussy Riot har i de senere år rejst rundt til flere kulturarrangementer for at fortælle om deres protester. Her er medlemmerne Nadesjda Tolokonnikova og Sasha Klokova på Folkemødet i 2016. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Kvinderne fra Pussy Riot rører igen på sig.

Denne gang er det i London, hvor de i november og december laver en performanceudstilling på Saatchi Gallery. Her kan man på egen krop prøve at få samme behandling, som gruppens medlemmer selv har fået i de russiske fængsler.

Det skriver BBC.

Tre medlemmer fra punk-protestgruppen blev fængslet i Rusland, efter de i 2012 indtog Frelser Katedralen i Moskva og sang en anti-Putin-bøn iført kulørte masker.

Protesten skabte stor opmærksomhed over hele verden, da tre af medlemmerne blev idømt to års fængsel for den Putin-kritiske optræden, og dommen blev kritiseret af internationale organisationer, EU og USA.

Skal minde os om, hvad ægte demokrati er

Performanceudstillingen får navnet ’Inside Pussy Riot’ og vil ifølge museet være en ’vild oplevelse’. Desuden vil der også være en udstilling om Pussy Riot og andre russiske protestkunstnere.

Pussy Riot-medlemmet Nadya Tolokonnikova vil være med til at udvælge øvrige protestkunstnerne.

Hun fortæller ifølge BBC, at udstillingen også har til formål at minde os om, hvad demokrati er.

- Og når jeg siger demokrati, så mener jeg ægte demokrati, siger hun.

’Inside Pussy Riot’ vil blive vist på Saatchi Gallery fra 14. november til 24. december, mens udstillingen om de russiske protestkunstnere vil finde sted fra 16. november til 31. december.