Queens hitsamling er mest sælgende i 50 år

Abba og Beatles kan ikke hamle op med Queen, der dominerer liste over de sidste 50 års mest sælgende albums.

Den britiske rockgruppe Queens popularitet overgår alle andre musikere blandt de musikglade briter. Gruppens album "Greatest Hits", udgivet i 1981, er det mest sælgende nogensinde i britisk musikhistorie, skriver The Independent.

Albummets salgstal er med 5,8 millioner langt foran nummer to på listen, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" af Beatles med 5,0 millioner. Derefter følger Abbas opsamlingsalbum Gold med 4,9 millioner solgte eksemplarer, ifølge avisen.

Bohemian Rhapsody hitter stadig

Queen's dominans understreges af, at gruppen, der blev dannet i 1970, også har et andet opsamlingsalbum blandt de ti mest sælgende med 3,8 millioner eksemplarer.

At gruppens musik er langtidsholdbar er dokumenteret gennem talrige meningsmålinger og hitlister gennem årene. Den seks minutter lange single "Bohemian Rhapsody" er den tredje bedst sælgende single i Storbritannien gennem tiderne.

Rolling Stones ikke med

Gruppen er også enestående målt på antallet af bands, der turnerer rundt på små og store spillesteder og kopierer Queen's musik.

- Deres musik spænder uhyre bredt. Bladrer man igennem deres katalog, så er der omkring 140-150 sange - lige fra hård rock til dance, funk og næsten klassisk musik, siger Kevin Goodwin, der håndterer basguitaren i hyldestgruppen The Bohemians.

Mange nye navne

At en gruppe som Rolling Stones ikke optræder på listen over de 40 bedst sælgende albums de seneste 50 år, kan undre. Til gengæld har forholdsvis nye navne formået at storme ind på listen.

Adeles debutalbum "21" fra 2011 rangerer som nummer seks mellem Michael Jacksons "Thriller" fra 1982 og "Brothers In Arms" af Dire Straits fra 1985.

Blev gendannet i 2005

Queen bragede igennem på verdensscenen med "Bohemian Rhapsody" i 1975. Gruppens "We Are The Champions" fra 1977 skråles der den dag i dag fortsat med på blandt fodboldfans over hele verden.

Gruppens frontmand, sangeren Freddie Mercury, døde af AIDS i 1991. Derefter blev Queen opløst for så at blive gendannet i 2005 med Paul Rodgers som afløser for Mercury.

Ritzau

FacebookTwitter