Radio24syv: 'Det var ikke hensigten at gøre Ghita Nørby ondt'

Kanalchef Mads Brügger er ked af skuespillerindens oplevelse af manipulation og ødelæggelse

Hos Radio24syv er kanalchef Mads Brügger ked af, hvis Ghita Nørby har haft en dårlig oplevelse med radioprogrammet ‘Hele Danmarks Ghita’, der blev sendt i marts. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

En oplevelse af nærmest at være blevet voldtaget. Radio24syv ville manipulere og ødelægge mig.

Sådan lød det i aftes fra Ghita Nørby, der til åbningskoncerten ved en kulturfestival i Kalundborg, for første gang fortalte offentligt om sin oplevelse af et meget omdiskuteret radioportræt.

Hos Radio 4syv er kanalchef Mads Brügger ked af, hvis skuespilleren har haft en dårlig oplevelse med radioprogrammet ‘Hele Danmarks Ghita’, der blev sendt i marts.

- På et menneskeligt plan er jeg selvfølgelig ked af det, hvis Ghita Nørby har haft en dårlig oplevelse, men jeg kan forsikre for og vil meget gerne understrege, at det ikke på nogen måde har været vores hensigt at gøre Ghita Nørby ondt. Det har været ambitionen at lave et interview med Ghita Nørby, siger Mads Brügger.

Interview gik skævt

I radiodokumentaren ‘Hele Danmarks Ghita’ går skuespilleren og journalist Iben Maria Zeuthen, der interviewede Ghita Nørby, fra start skævt af hinanden.

Ghita Nørby tager fra begyndelsen anstød over journalistens optageudstyr, der bliver beskrevet som en usædvanligt stor mikrofon.

- Du kan da ikke sidde med den modbydelige mikrofon oppe i mit ansigt og tro, at jeg vil tale med dig. Gør du virkelig det? Jeg ved godt, at jeg er skrap, men tror du virkelig på det? Komplet uforskammet, det er, hvad det er, lyder det fra den 84-årige Nørby.

I interviewet kalder Ghita Nørby blandt andet Zeuthen for 'dybt åndssvag', 'overfladisk' og 'sindssyg'.

Følte sit utryg ved situationen

Ved Nordisk Kulturfestival i Kalundborg forklarede Ghita Nørby, at hun var utryg ved situationen.

- Jeg lukkede min dør op, og ind kom en mikrofon. Jeg kendte ikke vedkommende. Og jeg vidste ikke, at der kom sådan en mikrofon, sagde hun ifølge nyhedsmediet sn.dk.

Kanalchef Mads Brügger fortæller, at journalist Iben Maria Zeuthen har det ‘glimrende’, og er i gang med et nyt program, der tegner til at blive aldeles fremragende. Han understreger, at radiokanalen fortsat er glade for ‘Hele Danmarks Ghita’.

Vil I som radio tage forsonende skridt overfor Ghita Nørby nu eller hvad tænker du?

- Det er i så fald ikke noget, der kommer til at foregå i det offentlige rum. Jeg vil bare igen understrege, at det ikke har været vores ambition at ødelægge eller genere Ghita Nørby. Vi er taget derud for at lave et interview med hende.

Ghita Nørby: Aldrig mere interview

Fra scenen i Kalundborg fortalte Ghita Nørby, at hun efter oplevelsen med Radio 24syv aldrig mere vil lade sig interviewe.

- Jeg bliver ved med at holde af alle, men når man får sådan en på kajen, så er man nødt til at tænke på sig selv og tage det alvorligt, lød det fra skuespilleren ifølge sn.dk.

FacebookTwitter