Radio24syv skabte glæde og vrede i nat

Måneders forarbejde kulminerede, da den nye public service-radio Radio24syv tændte den røde lampe fem minutter over midnat.

- Her er Danmarks nye radio, 24syv. Du lytter til programmet Nattevagten i en særudgave. Mit navn er Mikael Bertelsen, og ved min side har jeg Mads Brügger.

Sådan lød det fem minutter over midnat, da den nye radiokanal Radio24syv for første gang gik i æteren, og dermed er DR's monopol på public service-radio brudt.

- Det er gået rigtig godt. Vi er meget lettede over, at vi er i luften, for vi har snakket rigtig meget radio i den sidste tid, og der har også været nogle tekniske udfordringer, siger nyhedschef Suzanne Moll.

Kulturminister trykkede på knappen

Det var kulturminister Uffe Elbæk og Berlingskes koncerndirektør Lisbeth Knudsen, der sammen trykkede på knappen og tændte den røde lampe. Det skete ved en velbesøgt reception i radioens nye lokaler i aftes.

- Det her begyndte med en idé, det startede med, at nogen sad i et hus lidt herfra og tænkte: Hvis denne her kanal kommer i udbud, hvor kunne det så være fantastisk sjovt at byde på den, sagde Lisbeth Knudsen i sin tale.

Lytterne har reageret

Og gennem natten har Radio24syv så sendt fire timers liveradio med Mads Brügger og Mikael Bertelsen.

- Her har vi efterlyst lyttere derude på den anden side af højttaleren. Og det viste sig, at der faktisk er rigtig mange, der er vågne om natten. Så nu hænger der et danmarkskort med tegnestifter fra de steder, hvorfra folk har ringet ind, fortæller Suzanne Moll.

Og mange har tilkendegivet, at de er glade for den nye taleradio, men der er også utilfredshed.

- Der var en enkelt meget vred mand, der ringede ind og sagde, at sådan noget lort ville han fandme ikke betale for. Og når man kender Mikael Bertelsen og Mads Brügger, så blev det selvfølgelig klippet til et indslag, som vi har sendt her til morgen. For vi skal jo også have folk, der reagerer på vores radio. Det er også det, vi er sat i verden for: at afprøve nogle nye grænser, siger Suzanne Moll.