Ramadan-radio får hade-sms'er

I denne uge har danskerne hver dag kunnet blive klogere på islam i radioprogrammet Ramadan-radio. Men det har været for meget for flere lyttere, som har reageret voldsomt på programmet.

Radiokanalen P3 har i denne uge sat fokus på den muslimske højtid ramadanen. Tre timer hver dag har danskerne kunnet blive klogere på islam, ramadan og muslimske traditioner i radioprogrammet Ramadan-radio. Men det har været for meget for flere lyttere, som har reageret voldsomt på programmet.

Får dagligt hade-sms'er

Redaktionen bag Ramadan-radio har dagligt fået sms'er og mails med negative kommentarer.

- Stop jeres favorisering af muslimer. Det er en hån mod det danske folk. I mine øjne er I landsforrædere, skriver en lytter i en sms.

En anden skriver: - Vi skal sgu ikke fejre noget med muslimer. I bør skamme jer!

Og en tredje: - Gider I ikke godt stoppe med det terrorist-pis - føj!

Rystet radiovært

Men værst er det gået ud over radiovært Pia Røn, som har fået flere ubehagelige mails i sin personlige indbakke.

- Jeg havde godt forventet, at det kunne støde nogle folk. Men jeg havde ikke forestillet mig, at det var i den afsindige grad, det har været. Det har gået på, at man var landsforræder og perkerluder, så den har bare ikke fået for lidt, siger vært på Ramadan Radio på P3, Pia Røn.

Ubehagelig debattone

Tilsviningen går ikke over i deciderede trusler, men tonen kommer stadig bag på den erfarne radiovært.

- Nu har jeg lavet radio i snart 25 år. Jeg har aldrig, seriøst aldrig, oplevet noget lignende. Det er ekstremt hadefuldt, og jeg synes helt klart, det har været over grænsen for, hvad jeg synes er behageligt, siger radiovært Pia Røn.

Redaktør: Det handler om uvidenhed

Lytternes voldssomme reaktioner kommer dog ikke som en overraskelse for DR's kulturdirektør, Morten Hesseldahl.

- Det er jo som om, at sikringen springer hos selv ganske fornuftige mennesker i det her land, når ordet "islam" bliver bragt op. Der sker en polarisering, som er helt meningsløs, og som hviler på fordomme og uvidenhed, siger Morten Hesseldahl.

Reaktioner understreger relevans

Derfor er det ifølge ham netop nødvendigt, at DR sætter fokus på den muslimske højtid ramadanen.

- Det understreger jo bare, hvorfor det er vigtigt, at vi laver sådan et projekt, hvor vi jo ikke går ind og siger, at islam er fantastisk, men hvor vi laver oplysning, så man forhåbenligt kan tage nogle diskussioner om islam og religiøsitet på et mere oplyst grundlag, siger DR's kulturdirektør, Morten Hesseldahl.