Rasende fans får ændret computerspil

Efter hobevis af klager over slutningen på computerspillet ”Mass Effect 3” er spillets producent nå gået med til at lave en ny.

Du skal ikke bare blive siddende i sofaen, næste gang du forbander slutningen på en film eller et computerspil langt væk.

Det kan nemlig betale sig at klage. Endda i en sådan grad at producenten tilbyder at lave en alternativ afslutning.

Fan: Spillet er ødelagt!

Det har fans af computerspilserien "Mass Effect "netop oplevet. Den tredje del af spilserien er netop udkommet, og det er med en afslutning på spillet, der for mange fans er så skuffende, at de er kommet med rasende indlæg på internettet, skriver bbc.com.

En af dem er engelske Sebastian Sobcyzk, der fortæller til BBC, at han føler sig snydt af spillets producenter.

- De har fuldstændig ødelagt hele spillet, siger Sebastian Sobcyzk

Krav om nye afslutninger

Han blev så skuffet over afslutningen, at han umiddelbart efter udgivelsen lancerede en kampagne på internettet, som skulle få producenterne til at lave flere alternative slutninger.

De mange fans af Mass Effekt-serien føler sig nemlig snydt på flere områder.

For det første har spillets producenter på forhånd lovet, at de valg, som man traf med spillets hovedperson, ville have en afgørende indflydelse på spillets slutning.

Ikke en happy endning

Man kan da også opleve tre forskellige alternative slutninger. Men det er langt fra nok, mener Sebastian Sobcyzk.

Vi var blevet lovet 16 forskellige afslutninger af producenterne, siger han til BBC.

Et andet problem er, ifølge Sebastian Sobcyzk, at slutningen simpelthen er for sørgelig.

- Hvis det her var en Hollywood-film, og den havde haft et testpublikum, så ville de aldrig have udgivet sådan en slutning, skriver Sebastian Sobcyzk og afslutter med følgende bøn:

- For guds skyld. Så giv os dog en lykkelig afslutning!

Producenten har lyttet efter

Sebastian Sobcyzks bønner er måske nu blevet hørt. For producenten Bioware har meddelt, at de arbejder på endnu en alternativ slutning til spilserien.

- Medstifter af Bioware, Dr. Ray Muzyka, skriver i en erklæring, at firmaet i øjeblikket arbejder på "en række initiativer i forhold til spil-indhold, der vil hjælpe med til at besvare spørgsmål og give mere klarhed til dem, der søger yderligere afslutning på deres rejse".

Velgørenhedsorganisation vinder på klager

Det er dog ikke blot computerspilfans, der ser ud til at have fået gavn af de mange klager.

Som led i en kampagne for en alternativ afslutning har de mange Mass Effect-fans nemlig indsamlet 400.000 kroner for at skabe opmærksomhed om deres sag.

Penge der nu vil blive doneret til velgørenhedsorganisationen "Child Play", der leverer legetøj og computerspil til børn rundt om i verden.

Facebook
Twitter