Rasmus Seebach blev årets bedst sælgende

Danskerne køber dansk musik i stor stil. På 2010's albumhitliste er syv danske musikere på topti. Slagerkongen Hansi Hinterseer klarer sig dog også godt.

Han har allerede slået Kim Larsens 26 år gamle rekord om at ligge længst tid på toppen af landets albumsalgsliste. Han er X Factor-deltagernes foretrukne kunstner, når de skal imponere dommerne til audition.

Og nu kan Rasmus Seebach også kalde sig den bedst sælgende kunstner i Danmark i 2010.

Det viser en opgørelse over de 100 bedstsælgende album i Danmark i 2010 foretaget af de danske pladeselskabers brancheforening IFPI.

Kim Larsen på andenpladsen

I løbet af 2010 har Rasmus Seebach solgt ikke mindre end 180.000 eksemplarer af sit selvbetitlede album.

Men Rasmus Seebach er ikke den eneste danske, som det pladekøbende publikum er vilde med.

På 2010's album-topti er hele syv danske kunstnere repræsenteret. Kim Larsen, Medina og Tina Dickow har solgt plader nok til henholdsvis en anden, tredje og fjerdeplads på listen, og både Thomas Helmig, Kashmir og Volbeat er også at finde på topti-listen.

Flere udenlandske musikere har dog også haft dansk publikumstække i det forgangne år.

Take That nåede eksempelvis at sælge albums nok til at liste sig op på en sjetteplads - også selvom de først udgav deres album "Progress" i Danmark i midten af november.

Hansi tre gange på listen

Lady Gaga nåede akkurat lige også med på listen, hvor hun ligger på en tiendeplads. Og så er der naturligvis den musikalske sværvægter - den tidligere skiløber, skuespiller og østrigske sanger Hansi Hinterseer.

"The Danish Collection" hedder hans album, der er det syvende bedstsælgende album i år i Danmark.

Men Hansi Hinterseer har haft et særdeles produktivt år i Danmark. Albummene "Ich Hab Dich Einfach Lieb" og "Glædelig jul" er også på top100-listen på en henholdsvis 37. og 63. plads.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk