Reddet af sine fans: Danmarks Grand Prix-håb glemte teksten under kæmpe koncert

Internationale fans' modtagelse af den danske Grand Prix-vinder Leonora bragte hende kortvarigt ud af fatning.

Leonora skal til maj forsøge at sikre Danmark den fjerde sejr i Eurovision Song Contest med nummeret 'Love Is Forever'. Lige nu er hun i fuld gang med at promovere nummeret. (Foto: Mischa Schoemaker © Ritzau Scanpix)

Der er stadig over en måned til årets Eurovision Song Contest.

Men allerede nu har Danmarks deltager, 20-årige Leonora Colmor Jepsen, rygende travlt.

I marts optrådte hun således i Stockholm, og senere i denne måned skal hun både til

London
og
Moskva
for at
promovere
Danmark og den danske vindersang 'Love Is Forever' forud for en store musikkonkurrence, der afholdes i Tel Aviv i maj.

I weekenden var turen så kommet til Hollands hovedstad, Amsterdam, hvor hun sang til koncert-arrangementet Eurovision in Concert.

Og selvom det er svært ikke at nynne med på den fængende popmelodi, så havde Leonora ikke regnet med, at publikum ligefrem kunne synge taktfast med på samtlige strofer - heriblandt den tyske tekstbid, der også gemmer sig i den ellers primært engelsk- og fransksprogede sang.

- De sang også med på den tyske linje, så jeg blev helt paf og vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv, fortæller Leonora, som derfor helt glemte den efterfølgende linje på dansk.

Efter nogle få sekunder fik hun dog samlet sig igen og fortsatte selvsikkert med sangens omkvæd - godt hjulpet på vej af det publikum, der nær havde taget pippet fra hende med deres entusiastiske modtagelse.

Du kan se Leonoras optræden i Amsterdam her.

  • Koncert-arrangementet Eurovision in Concert fandt sted i Amsterdam i lørdags. Her var 28 af årets 41 Eurovision-deltagere på scenen for at synge deres sange. Her hilser danske Leonora på de fremmødte fans. (Foto: Remko de Waal © Ritzau Scanpix)
  • Her ses årets bookmakerfavorit fra Holland, Duncan Laurence. (Foto: MISC © Copyright © 2019 BACKGRID)
  • Moldovas Anna Odobescu deltager med den danskskrevne sang 'Stay'. (Foto: MISC © Copyright © 2019 BACKGRID)
  • Storbritannien bliver repræsenteret af Michael Rice og balladen 'Bigger than Us'. (Foto: SplashNews.com © www.SplashNews.com 2019)
  • Vores norske naboer bliver repræsenteret af gruppen Keiino. Gruppens tredje medlem, Fred Buljo, var ikke med til koncerten, men Alexandra Rotan og Tom Hugo havde dog et billede med af ham til koncerten. (Foto: SplashNews.com © www.SplashNews.com 2019)
  • Island repræsenteres i år af det BDSM-inspirerede band Hatari. (Foto: SplashNews.com © www.SplashNews.com 2019)
  • Spanien satser i år på Miki og sangen 'La venda'. (Foto: SplashNews.com © www.SplashNews.com 2019)
1 / 7

Fans: 'Det her er magisk'

Hvis man tjekker kommentarsporene på Youtube efter den hollandske koncert, der blev gæstet af i alt 28 af årets 41 deltagere til Eurovision, så er folk også ellevilde med Danmarks bud på en Eurovision-vinder.

- Det her er magisk. Vi har brug for de her positive, optimistiske sange til Eurovision. Danmark er en dark horse i år, lyder det blandt andet.

'Love Is Forever' klarer sig også godt på Spotify. Her har sangen i skrivende stund lidt over én million streams eller en samlet 11. plads blandt alle årets Eurovision-bidrag. Den officielle Youtube-video af Leonoras optræden har også rundet over én million visninger.

Endelig har Danmark netop scoret de maksimale 12 point fra Slovenien i en stor, uofficiel fan-afstemning, der hvert år afholdes forud for den egentlige konkurrence.

Skal man tro de internationale bookmakere, ligger Danmark da også lunt i svinget forud for årets konkurrence.

Bookmakerne spår nemlig, at Danmark klarer sig sikkert videre fra

semifinalen
til den store finale lørdag aften.

Eurovision Song Contest 2019 finder sted 14., 16. og 18. maj. Danmark er med i anden semifinale torsdag den 16. maj - og forhåbentlig igen i finalen to dage senere.

Facebook
Twitter