Regionsrådsformand ser frem til ny bestyrelsesformand

Sophie Hæstorp Andersen er tilfreds med, at Wonderful Copenhagens bestyrelsesformand trækker sig ovenpå skandalen om Eurovisions underskud.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen - her under overdragelsesceremoni op til Eurovision - er godt tilfreds med, at der nye kommer nye kræfter til i Wonderful Copenhagen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, glæder sig over, at Wonderful Copenhagens bestyrelsesformand har trukket sig fra posten.

Michael Metz Mørch trak sig sent søndag aften på grund af det økonomiske efterspil ovenpå Eurovision, der har resulteret i et underskud på i alt 58 millioner kroner.

Sophie Hæstorp Andersen er "meget tilfreds" med bestyrelsesformand Michael Metz Mørchs beslutning.

- Wonderful Copenhagen har på mange måder gjort det rigtigt godt for danske turisme, men de er også endt i en meget vanskelig situation efter afholdelsen af det store melodigrandprix, og jeg synes, det er fint at bestyrelsesformanden nu trækker sig, så der bliver plads til nye kræfter, siger Sophie Hæstorp Andersen til P4 København.

Ny formand skal sikre rigtige kompetencer

Om det bør få andre konsekvenser for Wonderful Copenhagen er op til turismeorganisationen selv, mener regionsrådsformanden.

- Jeg er tilfreds med, at der nu kommer en ny bestyrelsesformand, og så vil det være helt naturligt, at den nye person kigger organisationen efter i sømmende, og ser på, om man har de rigtige kompetencer, siger hun og henviser til den redegørelse, Wonderful Copenhagen leverede om forløbet omkring Eurovision.

I redegørelsen konkluderede Wonderful Copenhagen, at en af årsagerne til, at det gik så galt, netop var, at man blandt andet ikke havde kompetencer til det omfattende byggeprojekt i og ved B&W Hallerne.

Politikerne bevilliger 46 millioner kroner

En lang række hoteller, restauranter og butikker advarer mandag i et åbent brev til Region Hovedstadens politikere mod besparelser på markedsføringen af København.

Men der er ingen grund til bekymring, ifølge Sophie Hæstorp Andersen, der ønsker en "stærk turistorganisation".

- Jeg vil lytte til, hvad organisationerne siger, om at vi har brug for Wonderful Copenhagen som en stærk organisation, der er med til at fremme turismen. Når vi derfor i morgen formentlig bevilliger 46 millioner kroner til at underskudsdække Wonderful Copenhagen, så kræver vi jo ikke pengene tilbage sådan her og nu - vi gør det over de kommende år, og vi skal nok love organisationerne, at vi lytter til deres input, siger hun.

"Vigtigt der kommer orden i økonomien"

Lise Lyck, der er leder af center for turisme- og kulturmaagement på Copenhagen Business School, kan da heller ikke forestille sig andet, end at politikerne ønsker en stærk turismeorganisation, fordi det er af "stor vigtighed for turismens og beskæftigelsens udvikling i Københavnsområdet".

Men der skal nye boller på suppen, mener Lise Lyck.

- Det er klart, at det nu er nødvendigt, at der kommer orden i økonomien. Der skal formentlig skabes en ny virksomhedskultur, og så må man holde sit budget og skaffe private midler. Det er klart, at man ikke kan have, at politikere bliver nødt til at bevillige penge til organisationen uden, at der er styr på økonomien.

Frem med de hemmelige kontrakter

Hun har derfor følgende råd til den næste bestyrelsesformand for Wonderful Copenhagen, som mandag eftermiddag holder bestyrelsesmøde, hvor netop Eurovision-underskuddet er på dagsordenen.

- Hvis man ser på denne sag, så må det være vigtigt at følge den daglige drift nøje, så man undgår en situation som den, man er havnet i nu, og at man får lagt mere vægt på virksomhedskulturen. De her penge kunne jo være brugt bedre på hospitaler og lignende. Så det handler om at sikre, at pengene bliver brugt fornuftigt, siger Lise Lyck til DR Kultur.

Hun så også gerne en større grad af gennemsigtighed og henviser til, at vi endnu ikke har set kontrakterne mellem Projektselskabet og DR endnu.

- I fremtiden bør sådanne kontrakter ikke være hemmelige, siger Lise Lyck.

Den socialdemokratiske politiker Per Serup, der er næstformand i Wonderful Copenhagen, overtager bestyrelsesformandsposten midlertidigt, indtil man finder en ny. På et senere tidspunkt vil man vælge en formand, der repræsenterer erhvervslivets interesser.

FacebookTwitter