Rekordmange ansøgere til Gift ved første blik: Her er årets 10 deltagere

Der er flere nye tiltag i den kommende sæson af 'Gift ved første blik' - blandt andet er der i år et ekstra par med.

(Foto: Drew Coffman © Unsplash)

Drømmer du om at finde dit livs store kærlighed?

Og tør du blive gift med vedkommende, inden I overhovedet har lært hinanden at kende? Mens I oven i købet bliver fulgt af et tv-kamera - og har hele Danmark med som tilskuere i processen?

Det har flere end 600 modige singler i år svaret 'ja' til.

612 er nemlig antallet af danskere, der har sendt en ansøgning af sted til den sjette sæson af 'Gift ved første blik', som har premiere på DR1 torsdag den 22. august.

Som noget helt nyt er der denne gang blevet udvalgt ti singler, således at der altså optræder hele fem par i sæsonen. Mød deltagerne længere nede i artiklen.

De 612 ansøgninger er rekord for programmet, hvis første sæson blev sendt i 2013.

Den store interesse i år kan skyldes sidste sæsons succesrate, hvor to par fandt hinanden og stadig er sammen den dag i dag.

Sådan lyder i hvert fald buddet fra psykolog Gert Martin Hald, som siden første sæson af 'Gift ved første blik' har været fast konsulent og ekspert på både den danske og flere internationale udgaver af konceptet.

- Sidste år var på mange måder en meget speciel sæson, hvor man virkelig så romantikken blomstre mellem flere af parrene, som turde stå ved, at de ikke var perfekte. Det, tror jeg, er en stor del af det. Og så er konceptet mindre tabuiseret, end det var for tre-fire år siden. Jeg kan mærke på deltagerne, at de godt ved, hvad de går ind til i denne ekstremdisciplin af nye ting, siger Gert Martin Hald.

Michael Harders og Kathrine Kelså er et af de par, der fandt sammen under sidste års udgave af 'Gift ved første blik'. De to har oven i købet taget hinandens efternavne, så de nu begge hedder Kelså Harders. Også Vanessa og Stefan fra sidste års sæson er stadig sammen i dag. (Foto: Marianne Overaa © dr)

Men det kan være både godt og skidt, at deltagerne kender programmet så godt, forklarer han.

- Det gode er, at de er parate på et forestillingsplan. Men det gør desværre også, at det kan forhindre de naturlige processer, vi vil se, fordi de kan blive for opmærksomme på både kameraet og sig selv, så ting forbliver usagte imellem parrene.

Har de personer, der melder sig til eksperimentet, noget grundlæggende til fælles?

- De har drømmen om at finde den eneste ene tilfælles. Og de har også svært ved at løse det selv, for eksempel fordi de bliver ved med at gentage nogle bestemte mønstre. De har også det tilfælles, at de gør det af andre grunde end at blive kendte. De er mennesker, vi alle kan spejle os i og genkende os selv i. Men ellers er de meget forskellige, siger han.

Line og Michael sagde ja til hinanden i tredje sæson af 'Gift ved første blik', der blev sendt i 2015. Her fire år senere er de stadig gift, og for to år siden fik de oven i købet en datter. (© dr)

Når eksperterne bag programmet skal finde matchende par blandt de mange ansøgere, ser de på gensidig attraktion - det vil sige, om de bliver tiltrukket af hinanden som type - og hvordan de matcher i forhold til værdier og kommunikationsmønstre, seksualitet, interesser og personlighed. Og så ser de på, om der er nogle 'dealbreakere' - altså ting, som ansøgerne absolut ikke kan leve med hos en partner.

- Ingen kan matche på alle parametre, men summen af det hele skal se godt ud, før vi har et match, forklarer Gert Martin Hald.

Herunder kan du møde årets ti deltagere. Hvem der bliver gift med hvem, må du vente med at se til programmet har premiere på DR1 torsdag den 22. august klokken 20.

Anders

(Foto: Theis Mortensen © dr)

52 år, arbejder i Illums bolighus, bor i København

- Jeg har fulgt med i 'Gift ved første blik' siden første sæson. Jeg har også set næsten alle afsnit af den amerikanske udgave. Jeg har altid syntes, programmet var fedt, og jeg har tænkt på at tilmelde mig længe. Nu føler jeg mig endelig klar til det. Jeg håber at finde en livspartner, jeg kan dele tilværelsens op- og nedture med.

Anja

(Foto: Theis Mortensen © dr)

31 år, marketingkoordinator, bor i Tilst

- Det at date har aldrig været min stærke side. Jeg bliver altid genert og siger underlige ting, når en fyr har min interesse. Så da en veninde foreslog, at jeg meldte mig, valgte jeg at tage chancen. Jeg håber, jeg kan finde en at være sammen med resten af livet.

Christina

(Foto: Theis Mortensen © dr)

26 år, kontorassistent, bor i Farum

- Jeg er en pige, der hurtigt kommer i tvivl. Og når jeg kommer i tvivl, har jeg en tendens til at give op. Derfor har jeg meldt mig til eksperimentet – for at tvinge mig selv til at være vedholdende i et forhold. Og så fordi jeg håber, at eksperterne kan finde en, der er rigtig for mig. Det har jeg ikke selv kunnet finde ud af indtil nu.

Claus

(Foto: Theis Mortensen © dr)

33 år, socialpædagog, bor i Odense

- Det er anden gang, jeg melder mig til 'Gift ved første blik'. Sidste gang kom jeg langt i processen, men eksperterne kunne desværre ikke finde et match til mig. Så da jeg fik at vide, at de havde fundet et match til mig denne gang, tænkte jeg: 'Fedt, så kan det alligevel godt lykkes!'. Jeg håber at finde hende, jeg skal blive gammel sammen med.

Dennis

(Foto: Theis Mortensen © dr)

28 år, konsulent, bor i Viborg

- Jeg har aldrig haft en kæreste, men jeg har heller ikke gjort den store indsats. Før holdt min vægt mig tilbage, men nu har jeg været igennem et vægttab på 50 kilo. Så nu er jeg et sted, hvor jeg føler mig klar til et forhold. Jeg håber at finde tosomhed - en jeg kan lave mad med, nyde et godt glas vin med og dele de gode stunder med.

Frederik

(Foto: Theis Mortensen © dr)

29 år, fodbolddata-analytiker, bor i Humlebæk

- Jeg har nogle uhensigtsmæssige mønstre i mit kærlighedsliv. Jeg har en tendens til at undervurdere mit eget værd. Og så har jeg det med at finde kvinder med udfordringer, som jeg kan hjælpe. Men det er ikke altid helt hensigtsmæssigt for mig selv. Jeg har meldt mig til eksperimentet for at bryde med de mønstre og for at finde kærligheden.

Henriette

(Foto: Theis Mortensen © dr)

29 år, studerer mediegrafik, bor i Silkeborg

- Jeg har forsøgt at finde kærligheden gennem datingsider og i byen, men det er bare ikke nemt at møde andre mennesker. Det hele går så hurtigt i datinglivet, folk giver ikke hinanden en reel chance. Som et lyn fra en klar himmel fik jeg en dag indskydelsen til at melde mig til eksperimentet og gjorde det. Alle melder sig vel til for at finde den eneste ene. Jeg håber da også at finde mit livs kærlighed.

Luna

(Foto: Theis Mortensen © dr)

52 år, pædagog, bor i Høje Gladsaxe

- Jeg har haft to mere eller mindre løse forhold i perioden, men ellers været single i to-tre år. Jeg har datet på Tinder og alle de der steder, og det bliver man altså træt af. Så jeg tænkte: 'Nu lader jeg sgu nogle psykologer finde min mand'. Jeg håber selvfølgelig på, at det kan blive til en kæreste. Men om ikke andet vil jeg kunne sige: 'så har jeg også prøvet det'.

Maja

(Foto: Theis Mortensen © dr)

28 år, tale- og hørekonsulent, bor på Amager

- Jeg har været single i fire og et halvt år. Jeg har prøvet Tinder og Happn, men jeg synes, datingmedier er overfladiske. Så jeg har også prøvet at blinddate en kollegas svoger. Vi datede lidt, og det var hyggeligt, men der skete aldrig mere. Jeg føler mig klar til næste skridt i livet, og derfor har jeg tilmeldt mig programmet.

Michael

(Foto: Theis Mortensen © dr)

27 år, studerer til social- og sundhedsassistent, bor i Mørkøv

- Jeg har været single i seks måneder og har forsøgt at finde kærligheden gennem netdating. Jeg meldte mig til, fordi jeg tænkte: 'Jeg bliver ikke yngre, nu må jeg gøre noget drastisk for at finde en partner for livet.' Jeg er klar til at give eksperimentet en seriøs chance. Og jeg er forhåbningsfuld, for jeg tror på eksperterne og algoritmerne.

FacebookTwitter