R.E.M. går i opløsning

Michael Stipes indieband, der gav os hits som 'Losing My Religion', 'Man on the Moon' og 'Everybody Hurts', går fra hinanden efter 31 år.

De gav os nogle af 90ernes største hits med 'Losing My Religion', 'Man on the Moon' og 'Everybody Hurts'.

Men efter 31 år har det amerikanske alternative rockband R.E.M. alias sanger Michael Stipe, guitarist Peter Buck og bassist Mike Mills besluttet at gå hver til sit. Det har de netop offentliggjort på deres hjemmeside.

I en fælles udtalelse skriver de tre bandmedlemmer:

- Til vores fans og venner: Som R.E.M., og som livslange venner og gensidige inspiratorer har vi besluttet at sige farvel som et band. Vi går herfra med en stor følelse af taknemmelighed, af afsluttethed, af forbavselse over alt, hvad vi har fuldført. Til enhver, som har følt sig berørt af vores musik, retter vi vores dybfølte tak for at lytte. R.E.M.

Fra kultband til hitlistesucces

R.E.M. blev dannet i 1980 i Athens, Georgia og nåede at udgive 15 studiealbum, senest 'Collapse Into Now' fra i år.

Op gennem 80'erne var de et kultband, men fik det store gennembrud i 1991 med singlen 'Losing My Religion' og albummet 'Out Of Time'.

- En klog mand sagde en gang: Kunsten ved at være til en fest er at vide, hvornår man skal gå, skriver frontfigur Michael Stipe på bandets hjemmeside.

- Vi byggede noget særligt sammen. Jeg håber, vores fans er klar over, at det ikke har været nogen let beslutning, men alt må have en ende, og vi ønskede at gøre det på den rigtige måde - på vores måde.

R.E.M. har flere gange gæstet Danmark, hvor bandet i 1995 og '99 var ét af hovednavnene på Roskilde Festival.

Hvordan vil du huske R.E.M? Fortæl os det her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk