Remee om genåbning af nattelivet: Jeg savner eksplosionen

Natklubberne genåbner, og Remee Jackman er klar til at genstarte festen på ny klub.

Remee er klar til at vende tilbage til nattelivet med ny natklub. (Arkivfoto). (Foto: Tobias Kobborg © Ritzau Scanpix)

Han solgte sin natklub, Arch, lige inden coronanedlukningen.

Nu gør Remee klar til at åbne en ny.

I forbindelse med genåbningen af nattelivet, slår musikproduceren og iværksætteren, Remee Jackman, fredag dørene op for en ny natklub Museo i indre København.

Men er nattelivet det samme efter næsten 18 måneders nedlukning? Har vi stadig behovet for at gå på klub efter halvandet år, hvor vi kun har kunnet ses og feste med de nærmeste?

Ja, lyder svaret fra kulturiværksætteren Remee, hvis fulde navn er Remee Sigvardt Jackman.

- Jeg nyder en god havefest eller en god komsammen med ganske få mennesker, men jeg savner også, at festen får lov til at slå gnister, siger Remee.

Ifølge Remee har nedlukningen påvirket vores behov.

- Kvalitetsbehovet har løftet sig. Vi gider ikke spilde vores tid, men vi savner også at gå ud. Vi savner at møde mennesker, stå i lyset og høre den helt rigtige sang på det helt rigtige tidspunkt, siger han.

Fuld uden alkohol

Han er ikke i tvivl om, at gæsterne nok skal vende tilbage. Faktisk tror han på en opblomstring af nattelivet.

- Jeg tror, at der ligger en kæmpe undertrykt lyst til at komme og mærke suset igen. Men nok også med større bevidsthed om, hvad det er, man savner - og ikke savner - ved det, siger Remee.

Remee Jackman åbner fredag natklubben Museo i København. Han tror, folk er blevet mere kvalitetsbevidste under corona. (Arkivfoto). (Foto: Tobias Kobborg © Ritzau Scanpix)

En af de ting, som han ikke har savnet ved nattelivet, er blandt andet, at alkohol spiller så stor en rolle.

- Stod det til mig, så opfandt man noget, som man kunne blive fuld af uden at indtage alkohol, siger han. Der er meget godt ved alkohol, men han mener også, at det ikke passer til en sund livsstil.

- Der er bare det ved det, at en klub lever af at sælge alkohol. Jeg skal ikke tale imod min egen forretning, men jeg synes, at kluboplevelsen handler om så meget andet end bare det, der handler om alkohol, siger Remee.

Faktisk har han udviklet et koncept til "Healthy Clubbing", men han har ikke lige knækket koden til, hvordan man får det til at hænge sammen rent økonomisk, siger han.

'Vi har haft en time-out allesammen'

Mens natklubberne har været lukket, har #Metoo også været med til at sætte fokus på blandt andet uønskede berøringer i nattelivet.

Remee håber, at det vil betyde, at der også i nattelivet er større respekt for andres grænser.

- Vi har haft en time-out allesammen til at tænke os om. Og så ser jeg på min datters generation, nogle enormt stærke piger, der kommer op og er klar til at sige fra over for ting, som de ikke har lyst til, siger han.

På den anden side har nattelivet også nogle andre grænser, erkender han.

- Der sker nogle andre ting, når du putter 400 mennesker ind i et rum og drikker dem fulde. Det er klart, men vi skal grundlæggende behandle andre mennesker med respekt, siger han.

Bliver hurtigere socialt mæt

Selv skal han lige vænne sig til igen at være i større selskaber efter coronatiden.

- Det er klart, at mæthedspunktet har flyttet sig. Jeg bliver hurtigere mæt socialt. Man kan ikke tage så mange indtryk ind, fordi man har været nede på så lavt et blus. Så jeg glæder mig til at se, hvordan det bliver, siger han.

Han har været dybt involveret i skabelsen af indretningen af den nye klub, der ligger i lokaler, som tidligere har huset adskillige markante københavnske natklubber - blandt andet Sunday Club og senest klubben At Dolores.

Derfor glæder han sig også til at genstarte festen fredag.

- Jeg savner den elektricitet, det kan skabe, når du står i et rum, der er designet til at løfte dig op på et andet niveau. Den energi af samhørighed - unity. Det savner jeg, siger han og tilføjer:

- Jeg savner eksplosionen, hvor vi får lov til at komme op på et højere plan.

FacebookTwitter