Remee vinder tysk Melodi Grand Prix

Sangskriver Remee, der for tiden er dommer i X Factor på DR1, har vundet det tyske Melodi Grand Prix. Dermed skal hans sang konkurrere mod Danmark.

X Factor-dommer Remee vandt i aftes det tyske Melodi Grand Prix 2008.

Det skete med popsangen "Disappear", som han har skrevet sammen med blandt andre Thomas Troelsen, der også er kendt og respekteret i den danske musikbranche. Sangen blev fremført på tysk tv i aftes af pige gruppen No Angles.

Seerne havde fem sange at vælge imellem, og det blev altså til dansk sejr efter en telefonafstemning i hele Tyskland.MediaLinks: Remee vinder tysk MGP

Leverer hit på hit

Det er dog langt fra første gang, at Remee har succes med en sang. Den nuværende X Factor-dommer har skrevet og co-produceret mere end 60 hits på verdensplan og har solgt over 20 millioner plader.

For eksempel har han stået bag Jamelias "Superstar", Robyn og Beverley Knights "Keep This Fire Burning", Monroses "Hot Summer", Lexington Bridge feat. Snoop med "Real man", Jokeren, L.O.C. og Niarns "Gravøl" samt mange flere.

Derudover har Remee sit eget pladeselskab "Boom! Records" med artister som f.eks. Bryan Rice og Trolle/Siebenhaar.

Populær pigegruppe

No Angels, der fremfører årets tyske vindersang, er den mest succesfulde tyske pige-gruppe nogensinde. De vandt det allerførste tyske Popstars tilbage i år 2000, og de har udgivet en lang række meget succesfulde singler og albums, indtil de gik fra hinanden i 2003.

Herefter startede de fleste af de fem piger deres egne solo-karrierer og i 2007 fandt de fire af pigerne så sammen igen, nemlig Lucy Diakovska, Nadja Benaissa, Sandy Mölling og Jessica.

"Danmark har brug for Remee"

DRs egen Melodi Grand Prix-ekspert Ole Tøpholm er glad for Remees førsteplads - dog med et lille forbehold.

- Herfra skal der lyde et stort tillykke til Remee, men man kan jo undre sig over, hvorfor han ikke stillede op i det danske Melodi Grand Prix. Herhjemme kunne vi godt bruge en sangskriver som Remee til at gøre dansk Melodi Grand Prix mere populært, siger DR Melodi Grand Prix ekspert Ole Tøpholm til DR Nyheder.

Det er dog ikke første gang, danskere vinder det tyske Melodi Grand Prix. I 1973 vandt Gitte Hænning med sangen "Junger Tag". Hun blev senere nummer otte ved det Internationale Melodi Grand Prix dét år.

Med sejren i aftes skal Remee og Thomas Troelsen konkurrere mod Danmark ved Eurovisionens Melodi Grand Prix i maj måned i Beograd.

Scanpix

No Angels vandt det allerførste tyske Popstars tilbage i år 2000.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk