Rock Nalle forsøgte at tage sit eget liv

Sangeren Rock Nalle levede gennem 15 år som gadenarkoman. En dag fik han nok og ville gøre en ende på sit eget liv, men forsøget mislykkedes.

Livet kunne have fået en brat ende for sangeren Rock Nalle tilbage i 1994. Efter at have levet en årrække som heroinnarkoman på gaden i Odense, havde Nalle fået nok.

En aften besluttede han sig for at bruge alle pengene fra sin næste understøttelse på heroin og fixe det hele på en gang.

- Jeg købte alt det junk, jeg kunne få, og så tog jeg det, fortæller Rock Nalle ifølge Ekstra Bladet i en ny biografi, "Nalle - et liv ad omveje".

Hittede med gode gamle fru Olsen

Inden den nedslåede tid på gaden i Odense var Rock Nalle op gennem 1960'erne og 1970'erne meget godt kørende. Han brød igennem som sanger i 1964 med hittet "I'll Go Crazy", og han havde en flot karriere som en af landets populæreste sangere med "Gode gamle fru Olsen" fra 1977 som sit vel nok største hit.

Men alt det var fortid for Roland Lyhne Sørensen, Rock Nalles borgerlige navn, den dag i 1994.

- Desværre - eller heldigvis for mig nu - så var der ikke noget junk i Odense, der var stærk nok til at gøre det hele forbi. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for i dag, men dengang var det en kæmpe nedtur, fortæller han.

Slankeoperation gik galt

Det var en mislykket slankeoperation, der førte Rock Nalle ud i det smertehelvede, som senere skulle drive ham til heroinmisbrug.

Da Roland Lyhne Sørensen i 1995 besluttede sig for at søge hjælp, vejede han sølle 56 kilo og havde kun 15 tænder i munden.

Hjælpen fik han på behandlingscentret Egeborg på Lolland, hvor Nalle opholdt sig i 14 måneder. Han har været clean siden den 7. november 1995.

Rock Nalle er i dag 67 år gammel.

Facebook
Twitter