Rockguitarist fra fødselsdagsshow: Jeg er blevet temmelig royal i de sidste dage

Søren Andersen leverede soloen i åbningsnummeret med Metallica til kronprinsens fødselsdag i Royal Arena.

Søren Andersen er normalt ikke omgivet af hverken symfoniorkester eller pigekor.

Til gengæld har han optrådt på Wembley Stadion i London, han har spillet sammen med Mike Tramp, og han laver musik med DAD.

Men søndag aften stod han på scenen i Royal Arena under det store fødselsdagsshow 'Hele Danmark fejrer kronprinsen'. Og her leverede han guitarsoloen i åbningsnummeret ”Nothing Else Matters” af Metallica.

Da han blev ringet og spurgt, om han ville være med i DR’s fejring af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, tænkte han ikke længe.

- Det tog mig ikke mere end et sekund at sige ja, siger den professionelle guitarist.

- Jeg kan godt lide nummeret, jeg kan godt lide den solo, jeg ville utroligt gerne spille i Royal Arena og spille for kronprinsen og hele hans familie.

Frederik takkede

Og det blev en helt speciel oplevelse.

- Da vi havde den sidste gennemspilning, gik det op for mig, at foran mig sad DR Symfoniorkesteret, på hver side havde jeg Livgarden, og bag mig havde jeg pigekoret – det var nyt for mig, lad os bare sige det. Det var en ret vild oplevelse.

- Et symfoniorkester lyder helt vildt – når man hører 57 mennesker spille det samme stykke musik, det er så smukt! Jeg har aldrig prøvet noget lignende – det var one of a kind…. Wauv.

Efter koncerten fandt Søren Andersen ud af, at der var lavet et arrangement backstage, hvor alle aftenens medvirkende kunne møde kronprinsen og hans familie.

- Frederik tog mig i hånden med begge hænder og sagde: ’Tak for det. Det var dejligt’. Jeg fik også hilst på et par af børnene og Mary. Altså jeg er blevet rimelig royal de sidste fire dage… Jeg synes, det er så smukt, som de samler Danmark, siger Søren Andersen.

Derefter fulgtes han hjem med Jesper Binzer fra DAD.

- Vi har i det sidste års tid lavet musik sammen. Han var der også med sin kone, og efter festen kørte jeg med dem hjem og drak en kold øl.

Facebook
Twitter