(Foto: © Sarah Hartvigsen Juncker /Dagbladet Information/Årets Pressefoto 2019)

Rørende kram fra Mette Frederiksen bliver 'Årets Pressefoto': Se alle vinderne her

2.678 fotografier var i spil til at blive kåret som årets pressefoto.

Fotografen Sarah Hartvigsen Juncker må have det ret godt i dag.

Det er nemlig hende, der har taget 'Årets Pressefoto'. Det fik fotografen at vide ved prisuddelingen på Den Sorte Diamant i København.

Vindermotivet er en af Godhavnsdrengene, der får et knus af statsminister Mette Frederiksen.

- Alt unødvendigt er skrællet væk, og først ved andet kig på billedet opdager man, at det er statsministeren, som omfavner ham. På den måde kommer billedet på stærkeste vis til at kommunikere, at hun er samfundet – og at han er både sig selv og alle de andre, der venter på at høre det lille, store ord; "undskyld", lyder begrundelsen for, at netop dette billede vinder den prestigefyldte pris.

Godhavnsdrengene er betegnelsen for de børn, der i perioden 1945 til 1976 oplevede vold og mishandling på børnehjemmet Godhavn.

Billedet af statsministeren og en af Godhavnsdrengene gav også Sarah Hartvigsen Juncker prisen for 'Årets Nyhedsbillede'.

I år skulle der findes vindere i 13 kategorier inden for stillbilleder.

Det er Pressefotografforbundet, der står bag Årets Pressefoto 2020. I alt var der indsendt 2.678 fotografier og 35 web- og tv-produktioner til årets konkurrence.

Årets Pressefoto kan ses som udstilling i Den Nationale Fotosamling på Den Sorte Diamant i København fra den 6. marts.

Du kan se alle vinderbillederne herunder.

 • Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Portræt, Enkeltbillede ved Årets Pressefoto: Lærke Posselt, freelance. Motiv: Klimaaktivist Greta Thunberg, der kigger direkte ind i kameraet. (Foto: © Lærke Posselt, Scanpix)
  1 / 11
 • Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Nyhedsbillede, Udland ved Årets Pressefoto: Jacob Ehrbahn, Politiken. Motiv: Masseprotester i Hongkong. (Foto: © Jacob Ehrbahn/Politiken, Scanpix)
  2 / 11
 • Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Portræt, Serie ved Årets Pressefoto: Laura Bisgaard Krogh, studerende, DMJX og Andreas Haubjerg, studerende, DMJX. Motiv: En billedserie af mennesker, hvor vi ikke ser deres ansigter. (Foto: © Laura Bisgaard Krogh, Scanpix)
  3 / 11
 • Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Sportsbillede ved Årets Pressefoto: Stine Bidstup, Morgenavisen Jyllands-Posten. Motiv: Et billede i en svømmehal af en kvinde under vand. (Foto: © Stine Bidstup)
  4 / 11
 • Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Kulturbillede ved Årets Pressefoto: Bo Amstrup, freelance. Motiv: En mand, der med ryggen til fotografen sidder på en stol og kigger på kroppen af et æsel få centimeter fra ham. (Foto: © Bo Amstrup)
  5 / 11
 • Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Reportage, Danmark ved Årets Pressefoto: Oscar Scott Carl, Berlingske. Motiv: Sommerlejr for asylbørn. (Foto: © Oscar Scott Carl, Scanpix)
  6 / 11
 • Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Reportage, Udland ved Årets Pressefoto: Marie Hald, Moment Agency. Motiv: Mennesker på et plejehjem i Malmø. (Foto: © MARIE HALD, Scanpix)
  7 / 11
 • Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Danske Hverdagsbillede ved Årets Pressefoto: Valdemar Stroe Ren, studerende, DMJX. Motiv: Fire unge drenge i et lokale. En af dem støvsuger. (Foto: © Valdemar Stroe Ren, Scanpix)
  8 / 11
 • Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Åben Klasse ved Årets Pressefoto: Tobias Nicolai, freelance Motiv: Det ritual, der nogle steder i landet udspiller sig, når folk fylder 25 år: Fødselaren overdynges med kanel. (Foto: © Tobias Nicolai, Scanpix)
  9 / 11
 • Vinder af Årets Long Term Project ved Årets Pressefoto: Nanna Navntoft, studerende, DMJX. Motiv: Billeder, der illustrerer tvangsoverspisning. (Foto: © Nanna Navntoft, Scanpix)
  10 / 11
 • Vinder af Årets Pressefotograf ved Årets Pressefoto: Asger Ladefoged, Berlingske Motivation: Årets Pressefotograf har en raffineret måde at fortælle sine historier på, som ikke altid er den gængse. Der er 5 stærke billeder i kollektionen, og man er ikke i tvivl om, at de er taget af den samme fotograf. (Foto: © Asger Ladefoged/Berlingske/, Scanpix)
  11 / 11