Rørt Lars Løkke hylder Kim Larsen: Sang 'Kvinde Min' for Sólrun

Kim Larsens død er et stort tab, mener statsministeren.

Over hele landet blev der i går sunget, fortalt anekdoter, knebet en tåre og måske drukket en ekstra øl, da danskerne mindedes Kim Larsen.

Larsen døde efter længere tids sygdom, 72 år gammel.

Mindeordene for den store sanger og sangskriver stod i kø, og mange kunne fortælle historier om, hvordan han og hans musik havde haft en særlig betydning i deres liv.

Således også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der var tydeligt bevæget, da han i går hyldede Kim Larsen. Han mindedes særligt en episode til sin kone Sólruns 40 års fødselsdag.

- Jeg tror, han har betydet det samme for mig som for alle andre danskere. Da Sólrun fyldte 40, stillede jeg mig op på scenen og sang ”kvinde min, jeg elsker dig”. Fordi han rammer noget i os alle sammen.

En gavflab

Det er et stort tab, at Kim Larsen ikke er blandt os længere, mener statsministeren.

- Danskerne er kede af det i dag. Det er vi alle sammen. For han har været med os.

- Han har været en gavflab, han har været rebelsk, han har været i opposition til mange ting. Også til mig og min politik, men han har alligevel ramt en tone, siger Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen og Kim Larsen var ikke enige om alt politisk. Her diskuterer de rygepolitik i 2005. (Foto: © Jeppe Carlsen, Scanpix)

Statsministeren udgav tidligere i går et mindeord for Kim Larsen. Her fortalte han blandt andet om Kim Larsens modstand mod rygeloven, som Lars Løkke Rasmussen som sundhedsminister var med til at indføre.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at det nok var en af de love, som Kim Larsen var mest utilfreds med.

- Dengang arrangerede jeg et borgermøde, hvor Kim Larsen var med til at argumentere mod forbuddet. Det var et af de bedste - og mest anderledes - politiske møder, jeg har været med til, skriver han i mindeordet.

Du kan læse hele statsministerens mindeord for Kim Larsen her.