Roskilde Festival afslører 10 nye danske navne

Nephew lover folkefest på Orange Scene til sommer.

Det er femte gang, Nephew lægger vejen forbi Roskilde Festival. Seneste besøg var i 2010. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Festivalgængere har noget at glæde sig til næste sommer, når det danske band Nephew og ni andre danske kunstnere indtager Roskilde Festival 2018.

Det afslører Roskilde Festival, der i dag tilføjer 10 danske navne til næste sommers program.

Ud over Nephew inkluderer tilføjelserne kunstnere som Baby in Vain, Benal og Bisse, som alle debuterede på nogle af festivalens mindste scener for få år siden.

Også mere ukendte navne som Baime, Cabal, Goss, Iris Gold, Kippenberger og Lød er kunstnere, der finder vej til Roskilde Festivals scener for første gang.

- Vi sætter en stor ære i at bakke op om vækstlagene på den danske musikscene. Nephew debuterede hos os som ganske ukendte for 17 år siden, og vi har fulgt dem tæt gennem årene, mens de har spillet på større scener og for flere publikummer, udtaler programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse og tilføjer:

- På samme måde inviterer vi nu Baby in Vain, Bisse og Benal tilbage til shows, der forhåbentlig bliver til flere milepæl i deres karrierer, mens Iris Gold, Goss og mange flere debutanter får oplevelsen af at møde Roskilde Festivals nysgerrige deltagere for første gang, udtaler han.

'Vi kan sgu ikke vente længere!'

Det er otte år siden, at Nephew sidst optrådte på Dyrskuepladsen i Roskilde. Siden har bandet holdt fire års pause og er nu tilbage med nye numre og et nyt sjette medlem i form af musiker og producer Marie Højlund.

Næste sommers koncert bliver Nephews femte gang på Roskilde Festival og gruppens tredje koncert på Orange Scene.

- Vi har ventet i 8 år - nu kan vi sgu ikke vente længere! Vores mission er at kigge både tilbage og frem. Vi vil forsøge at leve op til vores egen historie og invitere publikum indenfor til folkefest, og samtidig har vi en drøm om at vise nye sider af Nephew. Selvom vi nu er blevet rigtig voksne, er vi mindst lige så sultne og spændte, som da vi skulle spille i 2007, udtaler Nephew-forsanger Simon Kvamm i festivalens pressemeddelelse.

De danske bands tilslutter sig C.V. Jørgensen på festivalplakaten, der også prydes af internationale kunstnere som Gorillaz, Bruno Mars, Fleet Foxes, David Byrne, First Aid Kit og Stormzy.

I alt spiller cirka 175 navne på festivalen, og billetsalget er åbnet.

Roskilde Festival åbner portene lørdag 30. juni 2018 og lukker dem igen lørdag 7. juli.

Facebook
Twitter