Roskilde-hovednavn lavede politisk protest: 'Fuck mænd, der fortæller os, hvad vi skal gøre med vores kroppe'

Verdensstjernen Megan Thee Stallion serverede hård rap, twerk-fest og politiske brandtaler på Roskilde Festival.

Der var fuld smæk på attituden, da raptalentet Megan Thee Stallion indtog Roskilde Festival. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Megan Thee Stallion er givetvis opkaldt efter en hingst, men torsdag aften var der mere hårdtslående dressør end blid hoppe over den amerikanske verdensstjerne.

Her rev den 27-årige rapper nemlig publikum foran Orange Scene rundt i manegen, da hun optrådte på årets Roskilde Festival.

- Er I klar til at fucke det her lort op?, lød opfordringen fra rapstjernen, der gik på scenen omkring halv otte foran en tætpakket festivalplads, der svarede igen med massive klapsalver og pifteri.

I løbet af den omkring én time lange koncert rappede - og twerkede - Megan Thee Stallion sig gennem verdenshits som 'Body', 'Savage' og den pikante Cardi B-duet 'WAP', der blev både hyldet og kritiseret, da den udkom i 2020.

Stallions berømte bagparti - der også er fokuspunktet for flere af hendes tekster - var i fuld gallop under hele koncerten, hvor der i hvert eneste nummer på aftenens setliste var indlagt en dedikeret pause til numseryst og twerking.

Se Megan Thee Stallion indtage Orange Scene:

  • Det var første gang Megan Thee Stallion optrådte på Roskilde Festival - og det lod til, at hun nød det. "Jeg kan sgu godt lide jer!" råbte hun fra scenen. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Med sig på scenen havde Megan Thee Stallion en stor flok dansere, der twerkede og vred sig gennem den én time lange koncert. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Megan Thee Stallion spillede både nye og gamle sange fra sin efterhånden velvoksne diskografi. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Stallions bagdel stjal rampelyset flere gange og fik næsten mere skærmtid på storskærmen foran Orange Scene end den attitudefyldte rapper selv. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Særligt i pitten foran scenen var der gang i publikum. Her stod mange af rapperens dedikerede fans, som hun selv omtaler som sine ”hotties”. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
1 / 5

Setlisten gemte også på rapperens seneste single, sommerhittet 'Sweetest Pie', hvor ét af årets andre store Roskilde-hovednavne, Dua Lipa, også medvirker.

Men selvom selvsamme Dua Lipa faktisk skulle spille på Orange Scene lige efter Megan Thee Stallion, blev det - trods ønsketænkning fra undertegnede og mange andre i publikum - ikke til nogen gæsteoptræden fra den albansk-engelske sanger.

Til gengæld fik Megan Thee Stallion følgeskab af en flok dansere og en særdeles veloplagt hypeman, der med skrig og skrål beordrede publikum til at "fuck this shit up" undervejs i showet.

Mod slutningen af sit set kom Megan Thee Stallion også med en politisk brandtale, da hun langede ud efter den omdiskuterede nye højesteretsdom om abort i sit hjemland, USA.

- Der er så mange fucking mænd, der bliver ved at fortælle os, hvad fuck vi skal gøre med vores kroppe. Men hvis I er en ægte motherfucking hottie (Stallions kælenavn til sine fans), så lad mig høre jer sige: "Min krop, mit valg!"

En kommando, som publikum på Roskilde Festival adlød straks og efterfulgt af tusindvis af fuckfingre hejst op mod sommerhimlen i protest.

Festivalgæst: 'Årets bedste koncert'

Megan Thee Stallion er ét af Roskilde Festivals største, internationale hovednavne denne sommer, og skal man tro de gæster, DR mødte foran Orange Scene, levede den amerikanske rapper til fulde op til forventningerne.

- Jeg tror faktisk, det er den bedste koncert, jeg har set i år på Roskilde Festival, lød det fra Esben Papaya, der var én af de heldige, der havde sikret sig adgang til pitten foran scenen til Megan Thee Stallions Roskilde-debut.

- Det var et virkelig fedt show. Hun var god til fange publikum, og så var det superfedt, at hun dansede så meget. Hun er jo røvlækker og fuld af attitude.

- Og hun kan bære det, for man ved, hun er meget mere end "bare" sin røv. Hun er jo benhård, lød det fra 22-årige Esben Papaya, der så koncerten med sin veninde Dana Hamio.

- Det var så fedt, at hun ikke giver en fuck og bare ryster sin røv, som hun vil. Hun er bare sig selv, og det er vildt forfriskende at se at se, en stærk kvinde, der bare gør lige, hvad hun vil, lød det fra Dana Hamio, der så koncerten med vennen Esben Papaya. (Foto: © Christian Ellegaard, DR)

Hun var særligt begejstret for Megan Thee Stallions politiske protest.

- Jeg synes, det er super fedt, når kunstnere bruger deres platform på den måde. Her har hun jo mulighed for at ramme 100.000 mennesker på én gang.

- Det kan godt være, det er en lille bitte flok i det store billede, men hvis budskabet om abortlovgivningen ræsonnerer og får folk til at tænke over den her problematik, så kan det sgu noget. Det gik lige i hjertet.

"Min krop, mit valg!" lød den remse, som Megan Thee Stallion fik publikum til at råbe i kor. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Det er et budskab, en anden koncertgænger, 25-årige Katrine Tvermoes Hermann, bakker om op.

- Jeg tror, alle piger i verden tænker over, hvad der foregår i USA lige nu og er meget påvirkede af det, så jeg synes, det er nice, at hun kommenterer på det på den måde.

Både hun og veninden Rikke Holtet Skov Olesen på 24 var svært begejstrede for torsdagens show, selvom de på forkant ikke var så velbevandrede i raphingstens musikalske bagkatalog.

- Selvom vi kun kendte de store hits, så var det slet ikke kedeligt, fordi Megan havde så god energi, lød det fra Katrine Tvermoes Hermann (tv.), der så koncerten med veninden Rikke Holtet Skov Olesen (Foto: © Christian Ellegaard, DR)

- Selvom vi kun kender hendes store hits, så gav hun den bare fuld gas til hver eneste sang, og det påvirker jo også os i publikum. Det var en kæmpe fest, lød det fra veninderne:

- Hun var bare så fucking nice. Hun havde god energi, gode sange og er bare pisselækker.

Også anmelderkorpset var begejstrede for Megan Thee Stallions koncert. Hos Soundvenue får showet fem stjerner, ligesom Information også roser koncerten.

Musikken fortsætter på Roskilde Festival fredag og lørdag, hvor blandt andre rapperen Tyler, the Creator og indiebandet The Strokes skal spille under den orange teltdug.