Roskilde: Sikkerhed stopper koncerter

Roskilde-koncerten med dj Fedde Le Grand blev stoppet, fordi presset ved indgangen og scenen var for stor. At stoppe en koncert ville for 10 år siden have været uhørt.

En koncert på Roskilde Festivalen med den hollandske dj Fedde Le Grand blev i nat stoppet af sikkerhedsfolkene på Astoria Scenen.

- Det er jo altid nemmere at være klog dagen efter. Men vi kunne da godt have brugt en større scene, siger Roskilde Festivals sikkerhedschef Henrik Bondo Nielsen.

Sikkerhedsfolkene på Astoria Scenen stoppede allerede efter ti minutter koncerten med Fedde Le Grand & Friends, som blandt andet omfattede de danske sangerinder Camille Jones og Ida Corr.

Stort pres ved indgangen

Presset ved indgangen var for stort, og dermed øgede også risikoen for at de forreste tilskuere ville blive mast.

Folk blev bedt om at forlade telte. Da trykket var lettet, lukkede man indgangen og genoptog koncerten.

- Vi var godt klar over, at det var en attraktiv koncert, så vi havde øget bemandingen. Da koncerten blev stoppet, hentede vi flere medarbejdere, som kunne give en hånd med, siger Henrik Bondo Nielsen

Uhørt at stoppe en koncert

Han fortæller at for ti år siden ville det have været uhørt at de gik ind og stoppede en koncert.

- Men som et resultat af katastrofen i 2001 ved orange scene, i dag er det noget vi arbejder aktivt med, siger Bondo nielsen, der i øvrigt er meget tilfreds med indsatsen.

Forbedret uddannelse

Siden ulykken foran Orange scene i 2001 har festivalledelsen forandret og forbedret uddannelsen af sikkerhedsfolkene på alle scener, fortæller Bondo Nielsen.

I dag får alle den samme uddannelse, som er en blanding af teori og praksis på de forskellige scener, som de skal arbejde på.

Ifølge Politiken blev også koncerter med Familjen, Goldfrapp og Spleen United fredag aften midlertidgt afbrudt på grund af problemer med sikkerheden og teknikken.

Facebook
Twitter