14-årige Tessa har været på Roskilde 15 gange: Det er min hjemmebane

Som 14-årig er Tessa Lulu Dall Kaner en af Roskildes mest garvede gæster. Hun kan ikke forstille sig en sommer uden festivalen.

Her ses Tessa som hun ser ud i dag, hvor hun er på sin 15. festival. Til højre sidder hun på skuldrene af sin far foran Orange Scene, da hun var omkring syv år gammel.

- Det kan I ikke mene. Vi kan jo ikke stoppe med at tage af sted efter 14 år.

Sådan lød det utilfreds fra 14-årige Tessa Lulu Dall Kaner, da hendes forældre tidligere på året fortalte hende, at hun nok ikke ville komme Roskilde Festival i år.

Hvert år siden Tessa var to måneder gammel og blev båret rundt af sin mor i en slynge, har hun været på festivalen, fordi hendes mor og far er fotografer. Det var helt utænkeligt for hende, at den tradition nu skulle brydes.

På hjemmebane

Heldigvis for Tessa lykkedes det hendes forældre at få den akkreditering til festivalen, der med sit fravær havde truet den 14-åriges 15. tur til Roskilde.

- Jeg blev så glad. Jeg kan slet ikke forestille mig ikke at være her, siger hun.

Hun sidder på en trækasse i Roskildes backstageområde, mens musikken dundrer løs ude på festivalpladsen.

Stemningen, som hun er flasket op med, elsker hun, og hun begår sig mere vant på festivalområdet end andre gæster, der er dobbelt så gamle.

- Det er ligesom min hjemmebane, siger Tessa, der bor i Hellerup og skal begynde i 8. klasse efter sommerferien.

Da det blev sejt

I de første år af Tessas liv forstod hun ikke, at det var noget særligt, at hun år efter år vendte tilbage som en af de yngste gæster til den gigantiske musikfest.

- Men da jeg blev omkring ni år, begyndte jeg at forstå, at det var ret sejt, fordi mine venner nu forstod, hvad Roskilde var og begyndte at spørge ind til de koncerter, jeg havde været til, fortæller hun.

(Foto: Les Karner © Les Karner)

Når den 14-årige teenager husker tilbage, er der oplevelser, der træder tydeligere frem end andre.

En af hendes tidligste erindringer handler om, at hun ikke gad at have de høreværn på, som hendes forældre insisterede på, at hun skulle iføres for at beskytte hendes hørelse.

- Også kan jeg huske, at jeg ret tidligt gik op i, hvilket tøj jeg skulle have på.

'Du er for sej'

Selvom Tessa har gået rundt mellem fulde og højtråbende mennesker, husker hun ikke, at hun nogensinde har været bange på festivalen.

- Der er ofte kommet underlige mennesker hen til mig, men de har altid været søde. Jeg kan for eksempel huske, at jeg som syvårig blev stoppet af en fuld mand med kæmpe solbriller, der bare sagde: Du er for sej. Og så gav han mig 500 kroner, siger hun og fortsætter ivrigt med at fortælle om sin vildeste oplevelse.

Den foldede sig ud sidste år, hvor Tessa fik lov til at komme med sin far ned i fotograven foran scenen på Arena. Herfra skulle han fotografere R&B-stjernen Miguel, som pludselig fik øje på Tessa.

- Miguel blinkede til mig. Det var helt sindssygt, og publikum på den anden side gav mig high fives. Det var SÅ fedt, siger Tessa.

Alene på Roskilde

Indtil nu har Tessa altid været sammen med en af sine forældre, når hun har bevæget sig rundt på festivalen. Men i år tager hun et nyt skridt.

- Om lidt skal jeg mødes med en af mine venner, der er hernede, og det er faktisk første gang, at jeg har været uden mine forældre, siger hun og smiler.

(Foto: Les Karner © Les Karner)

For mange af Tessas jævnaldrende vil det være en helt speciel oplevelse, når de får deres Roskilde-debut som teenagere. Den overvældende følelse ved Tessa, at hun går glip af, men selvom hun er garvet Roskilde-gænger, har hun også ting i vente.

- Det bliver en omvæltning at skulle ud og sove på campingområderne. Det har jeg ikke gjort før, da vi altid er kørt hjem for at sove.

En ny form for Roskilde

Lejrlivet bliver mindre mageligt, men Tessa glæder sig helt vildt.

- Jeg ville gerne af sted alene næste år, men mine forældre siger, at der skal gå et par år, så det skal vi lige blive enige om.

(© Privat)

Tessas forældre har taget hende med rundt til det meste. Alligevel ser hun frem til at kunne ryste dem lidt af sig.

- Jeg glæder mig til at være af sted uden dem og til at vise mine venner rundt. Så skal vi op forrest til koncerterne og feste i stedet for at tage hjem hver aften, siger Tessa, inden hendes sneakers fører hende ud på den første gåtur på Roskilde uden en voksen ved sin side.

De første skridt mod en ny Roskilde-æra.

FacebookTwitter