27.500 kilo mad samlet ind på årets Roskilde Festival

Frivillige gav tonsvis af overskudsmad videre til hjemløse og socialt udsatte på årets Roskilde Festival.

En aktion mod madspild, som fandt sted på årets Roskilde Festival, sørgede for at 27.500 kilo mad gik til et godt formål. (Foto: © Thomas Pape)

Danmarks hidtil største aktion mod madspild fandt sted på årets Roskilde Festival.

Her gav 70 frivillige fra forbrugerbevægelsen 'Stop Spild af Mad' en hjælpende hånd til Sjællands hjælpeorganisationer for hjemløse og socialt udsatte.

Resultatet blev, at 27.500 kilo mad, der ellers ville have endt i containerne, blev givet videre gratis til de trængende.

Sparede tid og penge

I stedet for bare, at blive smidt ud blev maden nemlig kørt direkte ud til modtagerne, eller lavet om til nye retter på Slagteriskolen i Roskilde, frosset ned og dernæst delt ud til op i mod 60 procent af herberger, varmestuer, krisecentre, asylcentre med flere på Sjælland.

Overskudsmaden kom fra de mange madboder og spisesteder på festivalen og det var mad, som økologiske grøntsager, sandwiches og meget andet, der fik nye munde at mætte.

- Vores brugere i varmestuen blev meget glade for lasagnen. Den gode overskudsmad, som vi modtog, betyder at vi både kan spare tid og penge, fortæller Pernille Korzen, der er ansvarlig for bofællesskabet hos Kirkens Korshær Holbæk i en pressemeddelelse.