Årets Roskilde-lejr har spist 50 dåser asier på en aften

15 lejre har gennem de første dages Roskilde Festival kæmpet om at blive Camp of the Year, og fredag blev vinderen fundet. En vinder, der er ualmindelig glad for asier og andet sylte.

 • Camp of the Year blev fundet fredag, og vinderne er utrolig glade for sylte. (© dr)
 • Der var mødt mange mennesker op til afgørelsen af Camp of the Year. (© dr)
 • Finalisterne havde taget på flag og kustumer med. (© dr)
 • Camp Ping Pong var ikke blandt de endelige nominerede, men sørgede alligevel for god stemning. (© dr)
 • Camp Paliet i glimmertøj var blandt de nominerede. (© dr)
 • Lejreneflagene blafrede i vind og bidrog til den intense kamp. (© dr)
 • Stemmerne er talt op, og vinderen bliver snart offentliggjort. (© dr)
 • Vandrepokalen, som vinderen får æren af at beholde indtil næste år. (© dr)
 • Camp Holger var også blandt de nominerede. (© dr)
 • Drenegene fra Camp farmer Dating vandt sidste år. (© dr)
 • Da afgørelsen er faldet, og Camp Asie er vinderne af årets lejr. (© dr)
 • Camp farmer dating overrækker pokalen til Camp Asie. (© dr)
1 / 12

- Det er Roskilde Festivals måde at hylde lejrlivet og alle de, der lever i smatten og tisstøvet på pladsen.

Sådan lød det fra holdet bag Camp of the Year-prisen, inden den endelige afstemning om at blive årets lejer blev sat i gang.

50 hold havde tilmeldt sig konkurrencen, men kun 15 hold kom videre til finalen. De 15 hold har i løbet af ugen på Roskilde dystet i forskellige kategorier om alt fra naboskab, bedste tema og bedste fest-starter.

Fredag skulle vinderen findes ved Rådhuset i Dream City. Alle lejrene var mødt talstærkt op i deres bedste lejr-dress med medbragte flag og kampråb. Stemningen var i top, og inden afgørelsen blev tiden brugt på dans og øl.

Tæt kamp om førstepladsen

Inden afstemningen skulle en repræsentant for alle lejrene sige et par ord om, hvorfor netop de skulle vinde, og så var det tid til afgørelsens øjeblik.

- På en delt fjerdeplads er Camp farmer dating og Camp Baguette, på tredjepladsen er Camp Rose, og så har vi en delt førsteplads, men der kan kun være en vinder, lyder det over mikrofonen og opmærksomheden blandt de nominerede skærpes yderligere.

A Camp of Ice and Fire og Camp Asie har lige mange stemmer, og vinderen skal derfor findes via klap og hujen. Her vinder Camp Asie en klar sejr, og de otte gutter med den særlige spise kaster hænderne i vejret og hopper og krammer, da afgørelsen er faldet.

- Vi er så glade. Tak til alle, der har fyldt deres kæft med masser af asier, lyder det fra de glade vindere.

Andenpladsen prøver igen

Modsat skuffede var andenpladsen naturligvis, men de giver ikke op.

- Vi skal hjem og drikke gravøl. Vi havde ikke regnet med at vinde, men da det var en delt førsteplads, så ville vi da rigtig gerne også lige have taget den endelige førsteplads, fortæller de og tilføjer:

- Men vi tager bare sejren til næste år, lyder det fra A Camp of Ice and Fire.

Alle de asier kan også blive lidt for meget

Gutterne fra Camp Asie er meget overvældede og havde slet ikke regnet med at skulle blive årets lejr. Mads Ullerup fra

- Vi er bare otte drenge, og vi har været underdogs hele vejen. Vi fandt på temaet for to uger siden, tror jeg. Men så har det bare udviklet sig, og det har været en fantastisk fest, fortæller Mads Ullerup.

Camp Asie har i løbet af ugen blandt andet holdt Asie Olympics, hvor der kom en 100-200 mennesker forbi. Og så har de også afholdt Miss Asie, hvor der blev hældt en masse syltelage ud over piger i hvide t-shirts i Miss Wet-kategorien.

Camp Asie har hele ugen fyldt sig med asier og andet sylte, og det har sat sine tydelige præg på de ellers galde vindere.

- Vi ved ikke rigtig, hvordan vi skal fejre det. Vi har det simpelthen så dårligt. Så meget sylte gør ikke noget godt for maven, forklarer Mads Ullerup.

Et hårdt felt

Camp farmer dating vandt sidste og måtte nu give vandrepokalen videre. Men i løbet af året har landmændene nydt godt af at kunne kalde sig Camp of the Year.

- Det skaber selvfølgelig større opmærksomhed, når du er den regerende Camp of the Year. Og hele året siden sidste Roskilde har også bare været en stor fest, fordi vi har holdt forskellige fester med de andre nominerede fra sidste år. Det skaber et godt fællesskab med de andre lejre, fortæller Caspar fra lejren og tilføjer, at det har været et hårdt felt i år.

Lars, der er en del af holdet bag Camp of the Year, fortæller, at alle lejrene har knoklet og været med til at gøre det til en spændende konkurrence i løbet af ugen.

- De har fandeme gjort det godt alle sammen, de har været for vilde. Der har været nogle helt absurde temaer og events, så det har været enormt svært at vælge, hvem der skulle være blandt de endelige 15 navne, siger han.

- Alle lejre er så vilde på hver deres måde. De er helt unikke, fortæller Lars.

Facebook
Twitter