Anmeldere: Amputeret Mew vandt på Orange

Danske Mew skulle fredag holde gang i festivalens næstsidste nat. Og det skete uden guitarist Bo Madsen, der netop har forladt bandet på ubestemt tid.

Mew, der nu er en trio med forsanger Jonas Bjerre, Johan Wohlert på bas og Silas Graae på trommer, indtog Orange Scene på Roskilde Festival fredag nat - og bandet sejrede. (Foto: Simon Læssøe © SCANPiX)

Det kræver sit at skulle spille Orange Scene op fredag nat klokken 01.30. Roskilde festival har været i gang i syv dage, og festivalgæsterne er måske ved at være trætte og mættede på oplevelser.

Hvis nogen skulle kunne klare måtte det være Mew, der har spillet på festivalen seks gange tidligere og anses for at være et af Danmarks bedste rockbands.

Men kunne de løfte opgave på Orange Scene uden bandets fjerde medlem? Det spørgsmål har ligget mange på sinde, siden bandet onsdag meddelte, at de og guitarist Bo Madsen gik hvert til sit.

Ifølge de danske anmeldere var der dog ingen svaghedstegn at se, og Mew klarede opgaven til næsten perfektion og høster en masse stjerner dagen derpå.

Den helt særlige Roskilde Følelse

Soundvenues Bjørn Lange giver fem ud af seks stjerner til Mew og skriver, at bandet klarede koncerten overbevisende sikkert. Ifølge ham triumferede de på Orange Scene og tilfredsstillede publikum.

- Bakket op af et flot videoshow og med Mews særegne følsomhed intakt, lykkedes det frontmand Jonas Bjerres englefalset, som aldrig har lydt bedre, Johan Wohlerts rockstjernebas, Silas Graaes enestående trommespil og den nye mand, Mads Wegners labyrintguitar, ikke bare at skabe en fest, men også øjeblikke af den samhørighed, man ikke finder andre steder end på Roskilde Festival, skriver han.

Et blændende lysshow

Ole Rosenstand Svidt fra Gaffa er ligeledes imponeret og kvitterer også med fem ud af seks stjerner.

Han kalder Mew for et prægtigt orkester og er imponeret både overbandets fremførelse af musikken samt det visuelle show i form af lyseffekter og video på storskærm.

- Hittet "Am I Wry? No" blev fulgt af et lysshow, der fik én til at tro, at en blitzkrig var brudt ud, og i det hele taget var lysdelen af Mews koncert, undskyld udtrykket, blændende, skriver han.

Et mesterværk

Alle gode gange tre. Hos Jyllands-Posten giver Anders Houmøller Thomsen også fem ud af seks stjerner til Mew. Ifølge ham holdt bandet højt niveau trods deres nye status som trio.

Publikum fik både fornøjelsen af en masse af de gamle sikre hits, men Mew spillede også en del fra deres nyeste album. Og især det roser Jyllands-Postens anmelder.

- Kvaliteten var i top, for Mews aktuelle album er blandt gruppens bedste, og det kan med tiden vise sig værdig til prædikatet mesterværk, skriver han.

Et paradoks

Politikens Kim Skotte ryger et hak ned og giver Mew fire hjerter. Han skriver, at Mew med deres nye album, ’+ -’, har lavet endnu et perfektionistisk værk, men at det ikke lykkedes for de gamle Bernadotte-skoleelever at tilføje noget afgørende nyt, hvilket stiller dem og gårsdagens koncert i et paradoks.

- Koncerten fejrede Mews fortid, klyngede sig til gruppens nutid og havde absolut intet at tilføje angående en eventuel fremtid. Hold da op, hvor var det flot! Hold da op, hvor var det også ensformigt i længden, skriver han og spørger, hvor bandet nu skal hen, hvis de overhovedet skal nogen steder.

FacebookTwitter