Anmeldere: Arctic Monkeys leverede et velfriseret brag

Arctic Monkeys får ros for deres Roskilde-koncert, men der var lidt for meget selvtillid og lækkert hår, mener anmeldere.

Flere anmeldere roser Arctic Monkeys for deres musik, men showet var lidt for selvsikkert. (Foto: Torben Christensen © Scanpix)

Hittene stod i kø, da Arctic Monkeys spillede på Orange Scene lørdag aften. Men til trods for, at det var et brag af en fest, så svinger koncerten sig ikke op til topkarakterer hos størstedelen af de danske anmeldere.

Koncerten var for velfriseret og stringent, og bandets forsanger, Alex Turner, havde lidt for travlt med at holde frisuren i stedet for at koncentrere sig om musikken, lyder kritikken.

Eksempelvis fra Berlingskes anmelder, Lars Rix, der roser bandet for alle deres hits, men mener, at det virkede som om, at der var gået lidt for mange stjernenykker i den.

- Arctic Monkeys har en perlerække af fantastiske numre, og denne aften leverede de dem alle videre med punktlig akkuratesse og nøjagtighed, men også uden den nerve, som man forventer af et hovednavn af deres kaliber, skriver Lars Rix og kvitterer med fire stjerner.

Tilbagestrøget pomadehår

Soundvenues anmelder, Mads Kjær Larsen, smider også fire stjerner af sted til drengene fra Sheffield. Han kalder koncerten for kompetent, men mener også, at det blev lidt for selvsikkert - særligt hos frontmanden, Alex Turner.

- Kammen gled rutineret gennem det tilbagestrøgne pomadehår adskillige gange undervejs, og ordene var få, men med en em af selvfedme. Vokalt leverede han dog varen, og bandet virkede fokuserede, skriver Soundvenue.

Politikens anmelder, Pernille Jensen, storroser til gengæld Arctic Monkeys og sender seks hjerter af sted til bandet. Hun mener, at de viklede hele Orange Scene rundt om deres lillefinger - særligt på grund af numrene fra det seneste album, 'AM'.

- Arctic Monkeys er kommet langt, siden de blev kendt som det første band, der for alvor brød igennem via det sociale medie Myspace. Men lørdag aften på Orange Scene beviste de, hvorfor de som nogle af de eneste fra dengang, er mere aktuelle end nogensinde.

Lydniveauet var for lavt

Mest kritisk er Ekstra Bladets Thomas Treo, der giver tre stjerner. Han mener, at gruppen kom rundt i repertoiret på glimrende vis, men at lydmanden snorksov, fordi der ikke blev skruet højt nok op for musikken.

Størstedelen af lørdagens øvrige koncerter på Roskilde får også overvejende ros fra anmelderne.

Berlingske: Icona Pop var en fuser

Psyched Up Janis, der spillede lørdag eftermiddag på Orange, får fire stjerner af Berlingske, fem af Soundvenue, men dog kun tre af Politiken, som til gengæld giver Spids Nøgenhat hele seks hjerter.

Lørdagens fuser blev til gengæld svenske Icona Pop - i hvert fald hvis man spørger Berlingske, der kun giver én stjerne. Dog mener Politikens anmelder, at koncerten var en strålende popfest og kvitterer med hele fem hjerter.

Sådan kan man høre musik så forskelligt...

Facebook
Twitter