BILLEDER Roligans, julemænd og superhelte på Roskilde Festival

Roskilde Festival er lig med gennemførte temalejre og udklædte festivalgængere. Se billederne af de kreative kostumer her.

 • Camp Danemark består af 20 medicinstuderende fra København. De viser EM-finalen fra '92 på deres medbragte fladskærmstv, og så er de vilde med Kim Vilforts ben. (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Batman og Superman er naturligvis også på festival - efter eget udsagn for at redde mennesker og sprede god stemning med #heroesofroskilde. "Vi er ansat af politiet for at hjælpe dem med at opretholde god ro og orden hernede" (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Lars Emil, Mads og Frederik læser fysik på universitetet, men har for en uge skiftet kitlerne ud med gladiatordragter. "Vi skulle have et tema til lejren, og så er Romer-tema jo bare altid godt" De tre planlægger at have tøjet på, så længe vejret tillader det. (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Martin Kliffordt og Danny Christensen, der til daglig er tømrer og bartender, er klædt ud som aber. "Vi er egentlig tre, så vi kan være de der tre abe-emojis, der fniser" siger de. (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Den RUC-studerende Max Valentin har brugt det meste af et år på at planlægge og bygge hans og vennernes lejr, der har tema efter tv-serien Game of Thrones. Han er selv klædt ud som Oberyn Martell og sidder her på Jerntronen, (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Fuldtidsglobetrotteren Stine Nørgaard bor sammen med sine venner, ingeniørerne Mads Holten Rasmussen og Theis Coling. De kalder sig 'Hesteråberne - Foreningen for Hesteløse Jockeyer' og hestene hedder Hellhorse, Putin og Berlusconi. (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Vi mødte også Daft Punkt, der havde for travlt med at spille til at fortælle om deres civile baggrund... (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • René Rahn og Daniel Rasmussen spiller bordtennis dagen lang i deres lejr Camp Ping Pong. Til daglig er de ingeniører. (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Nicolas Tschorn Ahnder - der har læst Fødevareanalyse på DTU men nu skal læse kvantemekanik og astrofysik - har to kostumer med i stedet for tøj: Snehvide når det er varmt, og julemand når det er koldt. (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Elektrikeren Philip Jensen får på Roskilde lov til at lufte sit alias: Den svenske DJ, der forlod Sverige for at skabe sig en karriere i Roskilde. (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Frederik Nylev arbejder i socialforvaltningen i Tingbjerg, men på Roskilde Festival er han postbud. Ham og hans kammerater har selv bygget posthuset i Dream City. (Foto: Marie Sveistrup © dr)
 • Den måske mest gennemførte festivaludklædning tilhører Randi og Børge, der har været på Roskilde i mange år. Deres og kollegernes lyseblå uniformer kan spottes på lang afstand i festivallandskabet. (Foto: Marie Sveistrup © dr)
1 / 12

Årets Roskilde Festival er godt i gang - og det betyder skøre kostumer, festglade mennesker og lejre med vilde temaer. Dr.dk tog en tur rundt på campingområdet og mødte både Batman og Superman, Snehvide, 20 danske roligans og hele castet fra tv-serien Game of Thrones.

Nogle havde valgt at trække i de festlige klæder som en del af et gennemført tema, mens andre valgte det af mere praktiske årsager:

- Jeg har valgt at tage kostume på, for så slipper jeg for at have tøj med, siger Nicolas Tschorn Anhder klædt i Snehvide-kostume.

Men er det så det eneste du har med?

- Nej nej! Jeg har også et julemandskostume med - til når det bliver koldt.

Se nogle af de festlige temalejre og udklædte festivalgængere i galleriet øverst i artiklen.

Facebook
Twitter