Bloggere: McCartney gav Roskilde appelsinhud

Gruppen af uafhængige kultur-bloggere fra Bloggers By Choice var på årets Roskilde festival, hvor de ikke holdt igen med at kommentere på alt og alle. Se de mest bidske her.

Kulturnørderne fra Bloggers by Choice gav Roskilde Festival en tur på den store klinge, da de scribble fra årets festival (Foto: Rasmus Friis Jensen © (c) DR)

Et hav af koncertanmeldere fra landets mediehuse har i fire dage spredt om sig med stjerner og hjerter.

Selvom de ikke alle sammen hele tiden har været enige, har de færreste lagt så få fingrer i mellem udtalelserne og været så hudløs ærlige, som bloggerne fra den anerkendte kulturside Bloggers by Choice.

Gruppen af kulturjournalister, tekstforfatterer og redaktører live-scribblede fra festivalen fra morgen til morgen alle dagene. Her har DR samlet et par bramfrie eksempler.

Kulturkritikkerne gjorde entré

Da Antemasque måtte melde afbud til årets Roskilde Festival på grund af ”uforudsete begivenheder”, som det lød, blev det svenske indierockband Bob Hund kaldt ind som erstatningen.

Måske havde reklametekstforfatteren Nikolaj Steen Møller set frem til at se Antemasque:

Journalisten og forfatteren Danni Travn befandt sig på det tidspunkt også i backstageområdet, og heller ikke han var helt tilfreds med situationen der.

Kom skidt fra start

Festivalpladsen åbnede i år kl. 17, og inden for en times tid var der koncerter i gang på de fleste scener. Herunder også på Pavilion, hvor det hyppede unge danske band Communions spillede.

Begejstringen for den unge punkrockgruppe udeblev tydeligvis.

Det er ikke til at sige, om bloggerne overordnet var utilfredse med musikudbuddet på festivalen onsdag. Fokus var i hvert fald mange andre steder i løbet af aftenen. Også da superstjernen Pharell Williams gik på Orange Scene

Bloggerne fra Blockers By Choice er et par festivalveteraner, der har en del festival-år på bagen. Det kom også til udtryk under Noel Gallaghers koncert på Arena, hvor nostalgien sprang ud i fuldt flor hos kommunikationsdirektøren Anders K. Sørensen.

Humøret vendte til det bedre

Festivalens andendag betød humørstigninger af den store slags blandt skaren af bloggere. Hovedsageligt til Father John Mistys fortjeneste.

Efter at gruppen havde været en tur i koncert-kanen med hipsternes favorit-sangskriver, Father John Misty, var det som om, at der var evigt solskin over bloggerne, uanset hvor de gik.

Også Florence Welch og resten af hendes maskine gik rent ind hos bloggerne, efter kun ganske få overvejelser.

Lykken var kort

Men intet varer evigt. Selvom koncerten med engelske Jungle også gik fuldstændigt rent ind hos de fleste af bloggerne, blev de hurtigt pillet ned på jorden igen.

Musikredaktør Jesper Nykjær Knudsen havde også en hård kamp med koncerterne på Orange Scene. Han havde til gengæld også et bud på, hvad der kunne sætte en dæmper på hans lidelser.

Hipsterinficerede madboder

Om fredagen, Roskilde Festivals tredje musikdag, var det madboderne i gourmet-området 'Foodcourt', som fik bloggernes lidt hårdhændede kærlighed at føle som de første.

Lars H.U.G, der med sit 'speciel show' havde inviteret en lang række kollegaer fra musikbranchen og alverdens forskellige maskindrevne værktøjer med på scenen, fik dog lagt låg på madbod-debatten.

Det var dog som om, at det var maden, der satte de største indtryk fredag.

Gik i krig med pensionisterne

DR-journalist Janus Krøster-Rasmussen havde ikke meget til overs for de af gæsterne, som ankom på festivalens sidstedag og havde slæbt campingstolene med.

I det hele taget blev der skudt med skarpt mod de ældre generationer, og selveste sir Paul McCartney blev stillet direkte til ansvar af kommunikationsdirektør Anders K. Sørensen.

Måske blev frustrationen for stor, for enkelte bloggere boykottede alle over 60 år. Herunder også Paul McCartney.

Tak for denne gang

Flere af de fintfølende bloggere fik sendt lidt virtuelt kasteskyts i retning af Paul McCartney, men det var ikke ensbetydende med, at de tog tidligt hjem fra festivalen. I stedet fik de set en masse andre koncerter. Blandet andet Nicki Minaj

Senere tog flere fra flokken også videre til superproduceren Jamie XX's housefest på scenen Apollo.

Det var dog Damon Albarn og resten af African Express' fem timer lange koncertmarathon, som blev det sidste, som man så og hørte fra Bloggers by Choice på Roskilde Festival 2015.

Facebook
Twitter