Dinglende dillere i fare: Roskilde Festival dropper nøgenløbet

Festivalradioen vil ikke længere stå for at arrangere det årlige nøgenløb på Roskilde Festival.

Festivalradioen vil ikke længere stå for at arrangere det årlige nøgenløb på Roskilde Festival. (Foto: Nicklas Hürtig Hemmingsen © DR)

Roskilde Festival har de seneste mange år også været lig med et nøgenløb, hvor festivalens hurtigste lem og bryster bliver fundet.

Men det er slut nu. I hvert fald i den form, som vi kender det. Roskilde Festivalradio, som hidtil har stået for at arrangere løbet, har i år besluttet sig for at droppe arrangementet.

Har ikke ressourcerne

Det fortæller Morten Narvadsen, der er stationsleder på Roskilde Festivalradio, til DR Kultur.

- Vi har ikke længere et åbent studie ude på pladsen, og så er vi blevet beskåret i vores bemanding, så vi har ikke hænder nok til at afvikle det, siger Morten Narvadsen.

Om nøgenløbet kommer til at fortsætte og under hvilke former, er endnu uklart. Arrangementet er foreløbig videregivet til lejrområdet Dream City, hvor man håber at driftige folk vil videreføre arrangementet.

Beslutning er i festivalens ånd

Og den beslutning er man godt tilfreds med hos festivalradioen, fortæller Morten Narvadsen.

- Det lægger sig fint indenfor festivalens overordnede vision om, at man gerne vil have, at publikum selv er med til at afvikle de skæve events under Roskilde Festival, siger han til DR kultur.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter