Festivalgæst: Vi er lidt bombede allerede

Hvad er det fedeste ved Roskilde Festival - lejrfesterne eller koncerterne på festivalpladsen? Vi har spurgt en række festivalgæster.

Campingområdet ser allerede hærget ud efter fire dages festival. (Foto: Maria Mau Andersen © dr)

Det er fire dage siden Roskilde Festival åbnede op for campingområderne.

Der er blevet festet i smatten, danset til den lyse morgen foran hjemmebyggede musikanlæg, og der er blevet spillet timevis af ølbowling. Men det er i morgen, når festivalpladsen åbner kl. 17.00, at musikfesten for alvor bliver skudt i gang.

Hvad er det fedeste ved Roskilde Festival? Det har vi spurgt en række gæster om.

Fire dages fest sætter sine spor

- Stemningen er fantastisk. Dog er den lidt rolig lige nu, hvor de fleste lige er taget hjem. Men ellers plejer stemningen at være rimelig vild her i lejren. Man kan godt mærke, at man er ved at være lidt bombet efter fire dages fest. Men det er klart, når man drikker ølbong til morgenmad, siger Frederik Berning, der bor i campingområde P og har været med siden lørdag.

22 årige Frederik Berning tager sig et hvil efter fire dages vild fest. (Foto: Maria Mau Andersen © dr)

- Lejrlivet er klart noget af det fedeste ved at være her – men det kræver altså lidt, at musikken er med. Jeg glæder mig til at komme ind på pladsen og se Orange Scene igen, og så glæder jeg mig til at mærke stemningen inde på pladsen. Stemningen får altid et løft, når der bliver åbnet op for festivalpladsen, siger Frederik, som glæder sig allermest til at høre Paul McCartney og Lamb of God.

Temalejr giver en fællesskabsfølelse

- Jeg har både prøvet at bo i lejre med og uden temaer, og jeg synes klart, det er meget sjovere, når man har et tema! I år bor jeg i en lejr, hvor vi går all in. Temaet er ligesom et samlingspunkt, og det er som om, at hele campen får en eller anden fællesskabsfølelse – og det fedt! Siger 26-årige Morten Veith Schrøder fra Camp Rosé.

Morten Veith Schrøder bor i Camp Rosé sammen med 35 andre. Hver beboer i lejren har indbetalt 1000 kr. for at bo der, som blandt andet bliver brugt på at indkøbe rosé til de store lejrfester. (Foto: Maria Mau Andersen © dr)

- Lejrlivet betyder mere for mig end musikken. Jeg glæder mig selvfølgelig også til, at musikken starter, men jeg er her hovedsageligt på grund af opvarmningsdagene. Det er det, jeg synes, der er det sjoveste. Jeg ville helt sikkert også tage på Roskilde, selvom der ikke var noget musik på programmet, som jeg ville høre, siger Morten.

Jo ældre, jo vigtigere bliver musikken

- Jeg kom lørdag, jeg er ved at være lidt træt, så jeg tager hjem og tager et bad og en lur senere, siger Olivia Oturai, som nyder dagens solstråler med veninden Emma Kyed.

- Jeg kom først i går, så jeg har stadig lidt energi endnu - men jeg kan da godt mærke, at jeg er lidt smadret efter en hård omgang i går, fortæller Emma.

Veninderne Olivia Oturai og Emma Kyed, som begge er 22 år, synes det bliver hårdere og hårdere at komme gennem opvarmningsdagene jo ældre de bliver. (Foto: Maria Mau Andersen © dr)

- Det er fedt med et par opvarmningsdage, men jeg kan mærke i forhold til tidligere år, at jeg er blevet lidt ældre, og nu synes jeg helt klart, at musikdagene er det fedeste - hvor jeg førhen synes det var opvarmningsdagene, siger Olivia - og veninden Emma er enig:

- Jeg glæder mig rigtig meget til musikdagene går i gang i morgen! Jeg synes, det er helt vildt hyggeligt med lejrdagene, men det bliver meget det samme i længden, så det er meget rart at få lidt afveksling og høre nogle koncerter.

Frisk energi og team spirit

- Jeg har ikke været her helt fra starten af, jeg kom først i går, så jeg har helt frisk energi, fortæller Maja som bor i Camp Mini Zoo med fire veninder. - Den her lyserøde abe er vores tema. Man får lidt en team spirit, når der er et tema i lejren. Så er det sådan lidt lettere at være sådan lidt hyped over det, siger 31-årige Maja.

Maja med den lyserøde abe om armen, som gav pigerne idéen til Camp Mini Zoo. (Foto: Maria Mau Andersen © dr)

- Jeg synes, det er vildt hyggeligt at hænge ud her på campingområdet. Men jeg ser også frem til de koncerter, jeg skal se. Først og fremmest skal jeg høre Disclosure på fredag, det glæder jeg mig helt vildt meget til. Og Kygo spiller vist lige bag efter – de to koncerter glæder jeg mig ekstremt meget til. Jeg skal selvfølgelig også høre Kendrick Lamar, afslutter Maja.

Uden tema kan det være svært at finde hjem

- Det kører bare, jeg har været fuld siden lørdag og her bliver bare klammere og klammere, siger 24-årige Joakim fra Camp Baguette, som ikke har skiftet tøj siden i lørdags.

- Vi har ikke haft noget tema de andre år, så folk kunne aldrig huske, hvor de boede. Så det gør det helt sikkert nemmere, at vi har vores franske tema i år.

Det er ikke alle fra Joakims lejer Camp Baguette, der gider høre musik - men så tager han bare ind og hører musik alene. (Foto: Maria Mau Andersen © dr)

- Selvom det er sjovt med festerne i opvarmningsdagene, er jeg her også for musikken. Der er mange af de andre fra lejren, der vil skide på musikken. Men jeg vil altså høre noget musik, når nu jeg er her. Også selvom jeg bliver nødt til at gøre alene, siger Joakim.

FacebookTwitter