Flabet band startede Roskilde-scenen Pavilion Junior

Da Zididada overraskede festivalgængerne med piratkoncert i 1999, blev Pavilion Junior født.

En del af årsagen til opvarmningscenens eksistens kan tilskrives Jimmy Colding og resten af Zididada (Foto: Nicolai Holle)

Bands som Vinnie Who, When Saints Go Machine og Nephew kan takke Zididada for én ting.

Bandet, der gav danskerne landeplagen 'Zididada Day', var med til at igangsætte Pavilion Junior-scenen på Roskilde Festival, hvor førnævnte stjerner spirede som frø.

Opvarmningsscenen, der siden er gået hen og blevet en institution, kan ledes tilbage til 1999, hvor bandet Zididada var frustrerede over ikke at blive inviteret til at spille på årets festival.

Frustreret band

- Vi havde lavet nogle solide radiohits, så vi forstod ikke, hvorfor det ikke var os, der automatisk var blevet valgt, fortæller Jimmy Colding i P6 BEAT, der sender live fra pladsen.

- Vi var Roskilde-gængere af Guds nåde og synes, der manglede noget derude. Så vi ville varme op på en dødssyg onsdag. Så tænkte vi, at det var bedre bare at gøre det frem for at bede om lov.

Koncert varede ikke længe

Gruppen allierede sig med et "hold rødder", der uddelte flyers for arrangementet. De havde også smuglet trækvogn og generator ind, forud for at de gik på "scenen" kl. 18. Selvom hele 3-400 mennesker nåede at samle sig ved den improviserede scene, nåede gruppen ikke at spille længe.

Selv da bandet slukkede for forstærkerne på befaling fra vagterne og fortsatte akustisk, blev det for meget for daværende Roskilde-chef Leif Skov. Til sidst lyder advarslen kort og godt: Stop med at spille, eller I får klippet armbåndene. Det fik musikken til at forstumme.

Mere et pr-stunt

Selvom Jimmy Colding erkender, at begivenheden først og fremmest var ment som et pr-stunt, så demonstrerede det, at Roskildes program havde et gabende hul. I 2000 startede Roskilde Festival Campingscenen, der senere skiftede navn til Pavilion Junior.

- Jeg har haft fornøjelsen af at tale med Skov senere, og han var udmærket klar over, at behovet var tiltrængt. Så de glade gængere fik noget i dagene op til.

Om man skal lægge noget i, at Zididada aldrig er blevet inviteret til at spille på Roskilde, er ikke godt at vide. Men bandet har formået et sætte et aftryk, der holder ved.

Facebook
Twitter