Flere stoffer og flere tyverier på årets Roskilde Festival

De første dages Roskilde Festival har budt på flere anmeldelser om euforiserende stoffer og tyverier fra campingpladsen sammenlignet med sidste år. Det fortæller politiet.

Antallet af anmeldelser om stoffer og tyveri er i løbet af Roskilde Festivals første dage langt højere end sidste år. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © SCANPiX)

- Generelt har det indtil videre været nogle ganske rolige dage på Roskilde Festival, fortæller Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Men alligevel har politiet modtaget langt flere anmeldelser om euforiserende stoffer og tyverier fra campingpladsen, end det var tilfældet på sidste års festival.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at der i 2014 var 204 anmeldelser angående euforiserende stoffer i løbet af de første par dage. I år ligger tallet på 250.

I samme periode sidste år var der 57 anmeldelser om tyverier på campingområdet, hvor tallet i år er steget til 139 anmeldelser.

Flere syntetiske stoffer

Carsten Andersen fortæller, at politiet har fundet en hel del hash. Og det er det stof, de oftest finder. Men der er også fundet LSD, amfetamin og MDMA.

Særligt stoffet MDMA, der er ecstacy i pulver eller flydende form, ser politiet mere af på årets festival.

- MDMA har vi fundet mere af end tidligere, det er også en tendens, vi ser uden for festivalen, så det er egentlig ikke så overraskende, fortæller Carsten Andersen.

Han advarer kraftigt imod, at man tager det, fordi det ikke er til at sige, hvad stoffet indeholder.

Mere målrettet indsats

Carsten Andersen vurderer ikke, at der er flere stoffer i omløb end tidligere. Politiet har derimod taget en ny taktik i brug i år, og det har givet gode resultater.

- I år har vi brugt narkohunde, der går rundt mellem gæsterne og snuser sig frem til stofferne. Så vi visiterer ikke nogen, som hundene ikke reagerer på. Men hvis hundene reagerer, så er mistanken der, fortæller Carsten Andersen og fortsætter:

- Det har givet lidt flere sager end tidligere, og vi fortsætter med samme taktik.

Lad ikke værdigenstande ligge i teltet

Ifølge Carsten Andersen er det ikke til at vide, hvorfor der har været over dobbelt så mange anmeldelser af tyverier på campingområdet i år sammenlignet med sidste år.

Han forklarer, at de fleste tyverier er blevet begået om natten og opfordrer folk til at passe godt på deres ting. Særligt mobiltelefoner er i høj kurs.

- Det er afgørende, at man ikke har værdifulde ting liggende i teltet. Og hvis det skal ligge der, så gem det godt af vejen, siger Carsten Andersen.

Han fortæller, at politiet har sigtet flere for tyveri, og seks personer er blevet varetægtsfængslet.

Facebook
Twitter