Forsanger i Mew: Det skal du høre på Roskilde

Jonas Bjerre er til mystisk pop, indiepop, David Lynch-stemning og melankoli.

Når Mew spiller på Roskilde Festivals største scene, bliver det uden guitarist Bo Madsen (th.), der efter tyve år har valgt at forlade bandet. Forsanger Jonas Bjerre står nummer to fra venstre. (© Rasmus Weng Karlsen)

Inden den danske rockgruppe Mew entrerer Roskildes største scene klokken 1:30 natten til lørdag, har forsanger Jonas Bjerre gået igennem det spækkede overflødighedshorn af musikalske oplevelser, som Roskildes program er, og her giver han dig sine varmeste anbefalinger.

1. Helt speciel stemning i klubben

- Min første anbefaling er det danske orkester Lust For Youth. Jeg så dem for et par måneder siden i Tokyo, og de formåede at skabe en helt speciel stemning i klubben med deres mystiske og iørefaldende mørke popsange, siger Jonas Bjerre, der ikke havde nogen særlige forventninger forud for koncerten.

Med albummet 'International'fra 2014 er enmandsbandet Lust For Youth blevet til en trio, der går efter en mere ren electro-pop-lyd à la den man kender fra Depeche Mode i begyndelsen og New Order. Humørsvingende men meget dansabelt, skriver Roskilde Festival. (© Roskilde Festival)

- Jeg kom ud med en følelse af at have oplevet noget både fremmedartet og sært familiært.

LustForYouth, torsdag 2. juli klokken 20:30, Gloria

2. David Lynch-stemning på Pavilion

- Jeg har aldrig set Perfume Genius live, men der er noget dejligt David Lynchsk over stemningen i flere af sangene, siger den danske rockmusiker, der har set New Yorker-artisten Mike Hadreas’ videoer.

Mika Hadreas er den androgyne skikkelse, der gemmer sig bag pseudonymet Perfume Genius. I begyndelsen lavede han klaverballader om seriemordere og børnemishandling. Efter tre album er hans lyd blevet mere elektronisk. (© Luke Gilford)

- Hvis hans shows bærer samme præg, kan man forvente noget ekspressivt og usædvanligt.

Perfume Genius, torsdag 2. juli kl. 20, Pavilion

3. Spændende pop

- Min næste anbefaling er St. Vincent (amerikansk indiepop, red.). Hendes seneste album er virkelig vellykket efter min mening, og hun byder på spændende popsange, som er lidt til en side, hvilket er min yndlingsgenre inden for popmusik.

32-årige St. Vincent fra USA opererer i grænselandet af popmusik og er ikke bange for at blande elementer af rock, jazz og endda klassisk musik ind i lyden. På scenen er håret ofte gråt og tøjet meget farverigt! (© Renata Raksha)

- Jeg har aldrig set hende optræde, men kunne forestille mig, at hun giver mere end de fleste på en scene. Hun virker meget samlet i sit udtryk, meget sikker på hvad hun gerne vil sige.

St. Vincent, torsdag 2. juli kl. 18, Arena

4. Bandet, der aldrig skuffer

- Jeg er nødt til også at nævne danske WhoMadeWho, som er fremragende live, og som har sange med både melankoli og en følelse af at fejre noget helt særligt.

På eksperimental pop-trioen WhoMadeWhos nyeste album, 'Dreams' fra 2014, har guitarlyden fået en mere fremtrædende plads i lydbilledet, mens de mere dansevenlige grooves og beats lurer et sted i baggrunden. (© Roskilde Festival)

- Det, tror jeg, passer rigtig godt til Roskilde Festival. Jeg har set dem live en del gange efterhånden, og de skuffer aldrig!

WhoMadeWho, lørdag 4. juli kl. 16, Arena

Facebook
Twitter