GENOPLEV ROSKILDE: Se alle klip fra årets koncerter

Fire dage med musik på otte forskellige scener. Det kan være svært at nå dem alle. Her får du muligheden, for at genopleve dem du så, og se glimt fra dem du missede.

Det kan være svært at se alle de navne, man gerne vil på Roskilde Festival. DR giver her muligheden for at se eller gense en række af af de kunstnerne, som spillede i løbet af festivalen. (Foto: Rasmus Friis Jensen © dr)

Det kan være svært at nå at se alle koncerter på Roskilde Festival, når der trods alt er omkring 170 af dem, og når der som minimum er fire i gang ad gangen samtidigt rundt omkring på festivalens otte forskellige scener.

Skulle der være en koncert som du missede i farten, som du egentlig gerne ville havet set. Eller en koncert som du rent faktisk så, men bare gerne lige ville gense. Så giver DR dig muligheden for det her.

Under festivalens fire musikdage, har en række koncerter været vist på dr.dk og på DR3. Her har vi samlet et nummer fra hvert enkelte af dem.

Onsdag: Debutanterne og veteranen

The Minds of 99

Onsdag havde de seks danske Roskilde-debutanter i The Minds of 99 æren af at åbne den ikoniske Orange Scene på årets Roskilde Festival. Det gjorde de foran tusindvis af glade festivalgæster under en bagende sol. Med numre som eksempelvis ’Rav’, blev årets festival skudt rigtig godt af sted fra start.

Noel Gallagher

Den tidligere Oasis-forsanger, Noel Gallagher, har gæstet festivalen adskillige gange.

Allerede i 1995 var han og resten af Oasis-drengene på Dyrskuepladsen i Roskilde. Og det samme var britpop-gruppen i 2009. Den gang stod de under den orange teltdug på festivalens hovedscene.

Siden gik Noel Gallagher solo, og i år var han røget tilbage til en af de lidt mindre scener – nemlig Arena. Her spillede han blandt andet ’What a Life’.

Torsdag: Uenige anmeldere, enigt publikum

Ryan Adams

Amerikanske Ryans Adams delte anmelderne, da han gav koncert på Orange Scene torsdag eftermiddag

Gaffa mente at countryrockeren overvandt alle forhindringer med stil, mens BT’s udsendte anmelder kaldte koncerten for en ”sløv eftermiddagslur”. Bedøm selv i klippet, fra da Ryan Adams gav den med ’ Shakedown on 9th Street’

Bikstok

Mange kender dem som Bikstok Røgsystem - den danske gruppe bestående af Eagger, Blæs Bukki og Pharfar, der revolutionerede dancehallgenren i Danmark med hits som 'Cigar' og 'Fabrik', men som gik i opløsning i 2006.

I 2013 blev trioen så gendannet som Bikstok, og torsdag aften spillede de deres første koncert på Roskilde Festival siden bruddet. Her luftede det blandt andet monsterhittet ’Cigar’ for et jublende publikum.

Muse

Torsdag andetsteds var der også masser af jubel fra et begejstret publikum, da tonerne til nummeret ’Uprising’ fra britiske Muse bragede ud af højtalerne på Orange Scene.

Der bliver sunget med på melodien, og forsanger Matthew Bellamy opfordrede til fællessang under omkvædet ved at række mikrofonen ud mod publikum, der gladeligt skrålede med på gruppens monsterhit fra 2009.

Fredag: Fællessang og mere fællessang

Pede B og DJ Noize

Stemningen var i top, da flere tusinde mennesker var trukket ind under Arenas mørkeblå teltdug for at høre Pede B og DJ Noize tidlig fredag eftermiddag.

Og da L.O.C. og Ankerstjerne dukkede op under nummeret ’Min Liga’ og satte endnu mere gang i hiphopfesten, blev stemningen kun endnu bedre.

The Tallest Man on Earth

The Tallest Man on Earth er musikmæssigt blevet sammenlignet med Bob Dylan – og den 32-årige Kristian Mattsson har da også lyttet til det amerikanske sangikon, siden han fyldte 15 år. Fredag overtog han scenen på Arena efter makkerparret Pede B og DJ Noize.

Det gjorde han blandet andet med nummeret ’1904’.

Marie Key

Marie Key stod muligvis for det største fællessangsøjeblik på dette års Roskilde Festival. Under nummeret ’Uden Forsvar’, behøvede den spinkle sangerinde blot at være tilstede på Orange Scene, resten tog bandet og publikum sig af.

Lars H.U.G.

Der var fuld smæk på, da veteranen Lars H.U.G. fredag også skulle i ringen i Arena-teltet. Her blev over 40 års dansk musikhistorie luftet, og undervejs var der både et gæstevisit fra Oh Land og et større medley med numre fra blandet andet Nephew og TV2.

Koncerten var ét langt fællessangsprojekt. Også da Lars H.U.G. og resten af orkestret spillede ’Militskvinder’.

Run the Jewes

’Make some fucking noise’, lød det fra El-P og Killer Mike, da de store amerikanske gutter hoppede rundt på Arenascenen midt på aftenen. Det er ikke sikkert, at det var muligt for publikum, for bassen var så tung, at den kunne overtage hjerterytmen hos publikummet under teltdugen. Og vinylen blev scratchet så spånerne har ligget i lag på gulvet for fødderne af dj’en.

Lørdag: Reggae-pioner og nationalsang

Barrington Levy

Der var bløde rytmer i luften da Barrington Levy, en af reggaens ’grand old men’, bød op til dans på Orange Scene lørdag eftermiddag.

Et tydeligt eksempel på jamaicanerens bløde reggae-lyd, kan høres, fra da han spillede ’To Experienced’.

WhoMadeWho

Nogenlunde samtidig med at Barrington Levy fik Orange Scene til at vugge, elektrorockede den danske musiktrio WhoMadeWho på Arena.

Gruppen spillede første gang på Roskilde Festival i år 2006. Og i lørdags var de så tilbage.

I bagende hede på festivalens sidstedag luftede det blandt andet nummeret ’Dreams’

Suspekt

- Du' et yndigt land/ misbrugt af en syndig mand, indleder Emil Simonsen, der i Suspekt går under navnet Orgi-E eller Klam Fyr.

Den indignerede rapper sad på kanten af den enorme og mørklagte Orange Scene, hvor en lyskegle lyste ham op, så publikum i den sorte nat kunne se ham.

Den danske rapgruppe Suspekt var årets sidste navn på Orange Scene. Her stod den både på festfyrværkeri og på et frækt hurra for fædrelandet, da de spillede nummeret ’Danmark’.

Facebook
Twitter