GRAFIK 3.844 bands på 43 år: Hvornår spillede din favorit på Roskilde?

Har Rolling Stones spillet på Roskilde før i år? Hvor mange år har Metallica egentlig stået på Orange Scene? Få svar på det – og meget andet - i den interaktive grafik om bands på Roskilde gennem 43 år.

I år er det 43 år siden, at Roskilde for første gang lagde marker til musikfestivalen.

Den gang var det danske artister som Poul Dissing, Alrune Rod og Papa Bues Viking Jazzband, der var tidens hotteste toner. Faktisk var Alrune Rod så populært et band i 70'erne, at det har været fem gange på plakaten.

Gå på opdagelse i grafikken

Hvem, der ellers har fået lov at spille på Roskilde Festival, og hvilke år, kan du selv undersøge ved at gå på opdagelse i den interaktive grafik.

DR's Undersøgende Databaseredaktion har desuden rangeret de bands, der har spillet flest gange. Hvem, der har spillet flest gange, kan du se ved at klikke på "Top 20" i grafikken.

Grafikken er udarbejdet på baggrund af data fra Roskilde Festival om samtlige 3.844 bands, der i perioden 1971-2013 har gæstet Roskilde samt bands der er på programmet i år. Da enkelte bands er stavet forskelligt over tid kan der - trods grundig oprensning af data - forekomme enkelte afvigelser i materialet.

De kommende dage vil DR Kultur og DR's Undersøgende Databaseredaktion bringe flere historier om musik gennem 43 år på Roskilde Festival her på dr.dk/roskilde.

FacebookTwitter