GUIDE Disse fem apps kan du ikke undvære på Roskilde Festival

Med din smartphone i hånden behøver du ikke længere bekymre dig om, hvor dine venner er, hvilke toiletter der er renest, eller hvor du var i nat.

(Foto: Oli Scharff © AFP/scanpix)

Der var engang, hvor det var umuligt at ringe til sine venner, fordi mobilnettet på Roskilde var fuld af huller, og hvor man var dybtafhængig af det lille, udprintede musikprogram og kort, som selvfølgelig altid blev væk på festivalens førstedag.

Men det er nu blot fortid, for der er hjælp at hente til dig, der har taget din smartphone med på festival (og endnu ikke har fået den stjålet).

Vi guider dig her til de mest uundværlige apps på årets Roskilde Festival, så du altid har livsvigtige informationer som rene toiletter, gode fester og et kort over din egen fuldskab lige ved hånden.

Find dine venner i mængden

Appen CrowdSearch er udviklet specielt til Roskilde Festival, og med den installeret er det slut med at blive væk fra vennerne, lige før I skal høre den der vigtige koncert på Orange.

Ved hjælp af telefonens GPS kan du holde øje med, hvor dine Facebookvenner hænger ud og hvilke koncerter, de er til, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt den klassiske "Hvor er I?!"-sms nu også er kommet frem.

Appen 'CrowdSearch - Find your friends at Roskilde Festival 2015' kan downloades i App Store.

Rene toiletter lige ved hånden

Truth be told - det er bare ikke fedt at forrette sin nødtørft på Roskilde Festival. De velkendte Godik-toiletter er ikke just ren luksus, og selvfølgelig er man altid allermest trængende lige der, hvor køen er længst, toiletpapiret er brugt op, og det er en god rum tid siden, rengøringsvognen har været forbi.

Men der er nu hjælp at hente med appen ToiletApp, der giver et hurtigt overblik over, hvilke toiletter der har kortest kø eller er blevet rengjort for nylig.

​'ToiletApp' kan downloades i App Store.

Hvor var det lige jeg sov i nat?

Selvfølgelig er det aldrig dig - men kun dine venner - der kan have problemer med at huske, hvilket af de blå telte i Agora G det nu var, at natten blev tilbragt i.

Alligevel kan det være praktisk at kunne gå tilbage i tiden og kortlægge sin færden fra dagen før, hvor promillen måske var lidt højere, end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Det råder appen 'Drunk Me' bod på.

Ikke alene viser den dig, hvor du gik i går, den viser dig også, hvor dine venner gik og tillader dig at blokere visse telefonnumre, så du undgår at give din eks det der pinlige opkald klokken 03.30, hvor du ikke er ved dine fulde fem.

Appen 'Drunk Mode' kan downloades i App Store.

Opdag de gode fester i nærheden

Campingarealet på Roskilde Festival er som bekendt én stor fest, og derfor kan det være svært at hitte rundt i, hvor det er, at de gode af slagsen finder sted.

Appen Heaps, der matcher gæster med fester, er allerede godt etableret i Danmark, men i anledning af årets festival har den fået en ekstra funktion: Nu kan man tilføje destinationen Roskilde Festival og dermed finde fester ude på pladsen og andre grupper, der også leder efter en morgenfest eller en omgang ølbowling.

'Heaps' kan downloades i App Store og Google Play.

Lav dit eget musikprogram

Selvfølgelig kan man heller ikke gå på festival uden Roskilde Festivals officielle app, der har et væld af funktioner.

Med appen har man altid musikprogrammet lige ved hånden, og man kan lytte til de forskellige musikere og lave sit eget skema med de bands, man bare må høre, og tilmed få en notifikation, så man ikke går glip af noget.

Man kan også gå på opdagelse i de hundredvis af andre begivenheder, der foregår på festivalen, blive opdateret på nyheder og finde det der spisested, som ens venner ikke vil holde op med at tale om.

Appen 'Roskilde Festival' kan downloades i App Store og Google Play.

​Bonus: Giv dine fotos lidt Orange Feeling

Ingen liste uden bonusinformation!

Pift dine festivalfotos lidt ekstra op med appen RF Cam - med den kan du tilføje ekstra lag og filtre, så dine snapshots får netop det Roskilde-twist, der giver likes på Instagram. Du kan for eksempel komme Pharells hat på hovedet af dine venner eller placere en drink i hånden på dem.

RF Cam kan downloades i App Store.

Facebook
Twitter