Halm, masser af rosé og en orange ølbong: Camp of the year er fundet på Roskilde Festival

DR Kultur var med, da ’Camp of the year’ blev kåret på årets Roskilde Festival.

Allerede en halv time inden kåringen af dette års sejeste Roskilde-camp, møder de første fra en af de nominerede lejre ind i Dream City, hvor afstemningen skal finde sted.

De kommer trækkende med trillebøre fyldt med halm, kæpheste og et solidt anlæg. Klædt i overalls og med solbriller og cowboyhatte på de solbrændte hoveder.

- Vi er fra 'Camp Farmer Dating', griner en ung mand med langt skæg, mens hans venner skruer op for Lille Pers spinkle stemme, der tordner ud fra anlægget: "Godmorgen, godmorgen til hele bondegården".

- Vi har en masse arrangementer i vores camp. Vi har blandt andet kæphestevæddeløb og fagligt møde hver dag kl. 10. Der er man klar til den første ølbong. I onsdags havde vi halmbal, og det var helt vildt! Der kom flere hundrede og festede med os, siger Victor Ullerichs, der bor i 'Camp Farmer Dating'.

Det handler om at gøre festivalen federe for alle

De ni drenge fra 'Camp Farmer Dating' beslutter sig hurtigt for, at de vil ned og vække de andre nominerede lejre, så de er sikre på, at alle er med til den store fest, som kåringen vil blive. - Vi skal ned i 'Camp Find Holger' og 'Crazy Legs'. Dem elsker vi - de er bare så søde, jubler Victor.

Der går ikke mange minutter, før der kommer flere festramte mennesker til Dream City. Femten lejre er blevet nomineret til prisen 'Camp of the year' ud af de 73 lejre, der havde tilmeldt sig.

Kåringen af årets camp er blevet noget af et optrin på festivalen, siden prisen blev indført i 2006.

- I bund og grund handler det om at ære de lejre, der skaber noget specielt her på festivalen. Dem, der både selv har en fed festival, og samtidig gør festivalen federe for andre, forklarer Johanne, som er researcher for 'Camp of the year'.

Bordtennis og dans

En horde af mennesker i gule t-shirts ankommer med bordtennisbats og øl i hænderne. Stemningen er høj, og flere er begyndt at danse med hænderne strakt mod himlen.

- Lad os gøre det, vi er bedst til, råber en lyshåret pige fra den gule gruppe. Det viser sig, at de er fra sidste års vindere af 'Camp of the year', 'Camp Ping Pong', og det, de er bedst til, er at spille bordtennis.

Pludselig står et transportabelt bordtennisbord i midten af gruppen, der begynder et hurtigt spil rundt om bordet:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk