Har du Roskilde-abstinenser? Her er fem store øjeblikke fra dette års festival

Omkring 170 musikkunstnere fordelt på otte scener og spredt ud over fire dage. Der har været mange store øjeblikke på dette års festival. Vi har samlet fem.

DR har samlet fem af de største øjeblikke fra dette års Roskilde Festival. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © SCANPiX)

Roskilde Festival 2015 er slut, men hvis du allerede nu har festival-abstinenser, så giver vi dig her fem mindeværdige øjeblikke fra Dyrskuepladsen.

The Minds of 99

Det var en propfuld festivalplads, der mødte det danske band onsdag. De seks unge fyre i The Minds of 99 havde fået æren af at åbne den ikoniske Orange Scene på årets Roskilde Festival. Og det gjorde de foran tusindvis af glade festivalgæster under en bagende sol.

Selvom bandet kun har eksisteret i tre år og bare har en enkelt plade på repertoiret, så har det danske post-punk band The Minds of 99 inden for det seneste år opnået stor popularitet herhjemme og modtaget flere priser og en udnævnelse som Ugens Uundgåelige på P3. Opbakningen fra publikum var heller ikke til at tage fejl af. Fire dage med musik blev skudt i gang med et ordentligt brag.

Du kan se energiudladningen da The Minds of 99 onsdag spillede ’Rav’ her.

Die Antwoord

Natten til fredag var det så den sydafrikanske trash-rap-rave-gruppe Die Antwoords tur til at stå på Roskilde Festivals største scene. Det gjorde de ganske enkelt fænomenalt, og den fest, der udfoldede sig foran scenen, kan nemt have været en af de vildeste, som Roskilde Festivalen anno 2015 fik at se.

Gaffas anmelder sammenlignede koncerten med et af festivalen absolutte hovednavne, Pharell Williams, der havde stået på samme scene dagen forinden.

- Yo-Landi Visser og Ninjas (de to forsangere, red.) optræden var så energisk og tight, at kindgnidende, distanceblændende anmeldermanerer måtte vige for den simple sandhed, at Die Antwoord var svaret på, hvor Roskilde skulle feste, og at vi her fik den folkeligt brede udladning af energi, vi havde fortjent oven på en lunken optræden fra Pharrell.

Mens Politikens anmelder synes, at det hele var virkeligt dumt – og uddelte på den baggrund fem ud af seks hjerter.

- Ja, det var dumt. Faktisk var det et historisk lavpunkt på Orange Scene, og publikum elskede det. Det skal ikke tages for mere, end det er. En løssluppen fest uden andet på programmet end skørhed.

Se billeder fra koncerten her.

  • Gruppen består af Ninja, Yo-Landi Vi$$er og DJ Hi-Tek. De kommer fra Cape Town i Sydafrika (© Simon Læssøe/Scanpix)
  • Bandet Die Antwoord består blandt andre af forsangeren Ninja, hvis rigtige navn er Watkin Tudor Jone (© Simon Læssøe/Scanpix)
  • Die Antwoord på Orange Scene (© Simon Læssøe/Scanpix)
1 / 3

Marie Key

Et øjeblik der ville være blandt favoritterne, hvis der blev uddelt en pris på Roskilde Festival for ’største fællessangs-øjeblik’, ville helt sikkert være da Marie Key spillede sit mega hit ’Uden Forsvar’ på Orange Scene fredag eftermiddag.

Nu er det jeres tur til at synge et omkvæd, lød det under nummeret fra sangerinden, og det gjorde folk så. I den grad.

Hun spillede også på Arena i 2013, og sagde også et dybfølt tak for sidst til publikum.

- Det var en af de bedste dage i mit liv, sagde den lille sangerinde på den enorme scene.

Det er ikke til at sige, om Marie Key vil vende tilbage til Roskilde Festival igen, men hun har helt sikkert kunnet tilføje fredag til sin række af bedste dage i sit liv.

Se fællessangen på ’Uden Forsvar’ her.

Lars H.U.G.

Veteranen Lars H.U.G. ville helt sikkert også være blandt de nominerede til prisen for ’største fællessangs-øjeblik’, for også her skrålede publikum højlydt med på musikken.

Der var fuld smæk på da han med et ’Special show’ trådte ind på Arena tidlig fredag aften.

Undervejs var der både et gæstevisit fra Oh Land og et større medley med numre fra blandet andet Nephew og TV2. Forventningerne til manden, der kan tilskrives over 40 års musikhistorie var tårnhøje, men blev indfriet i overlegen stil. Få kunstnere formåede at få Publikum med ombord i samme omfang som Lars H.U.G. på festivalens største telt-scene.

Se Lars H.U.G. og resten af hans over ti mand høje orkester spille publikum bagover med sit nummer ’Militskvinder’ her.

Run the Jewels

Hvis der var fuld spade på Lars H.U.G.s guitarspil, så var også i den grad fuld blæs på Run the Jewels tunge hiphop-beats. Hiphop-duoen overtog fredag aften scenen på Arena fra netop Lars H.U.G., så folk der havde parkeret sig i nærheden af det store telt fredag aften, fik fuld valuta for pengene.

’Make some fucking noise’, lød det fra El-P og Killer Mike, da de store amerikanske gutter hoppede rundt på scenen. Det er ikke sikkert, at det var muligt for publikum, for bassen var så tung, at den kunne overtage hjerterytmen hos publikummet under teltdugen. Og vinylen blev scratchet så spånerne har ligget i lag på gulvet under dj’en.

Koncerten havde et par lydproblemer, men det ændrer ikke ved, at de to hiphoppere funklede fredag aften på Arena.

Se de Run the Jewels hamrede af sted med nummeret, der har samme navn som bandet.

Sir Paul

Paul McCartney var formegentlig den største oplevelse overhovedet for rigtige mange gæster på dette års Roskilde Festival. Artiklen her er skrevet inden han trådte ind på Orange Scene lørdag aften, og han er derfor ikke at finde blandt vores fem udvalgte.

Det samme gør sig gældende for andre store navne som danske Suspekt og super-produceren Jamie XX, der ligeledes har spillet sent lørdag aften.

Facebook
Twitter